Ajax, AZ en FC Groningen komen donderdagavond in actie in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers en de Alkmaarders kunnen zich geen puntenverlies veroorloven, terwijl de Groningers al zijn uitgeschakeld.

Ajax neemt het op tegen Celtic. De ploeg van trainer Frank de Boer staat met drie punten uit vier duels derde in groep A en heeft daarmee twee punten minder dan nummer twee Fenerbahçe, dat donderdag op bezoek gaat bij het al geplaatste Molde FK. Celtic is hekkensluiter met twee punten.

Voor een zege in Glasgow zal Ajax een negatieve reeks moeten doorbreken. De Amsterdamse club wonnen vier jaar geleden voor het laatst een uitwedstrijd in Europees groepsverband. In 2011 werd Dinamo Zagreb in de Champions League met 2-0 verslagen.

De aftrap van Celtic-Ajax is om 21.05 en dan begint ook de groepswedstrijd van FC Groningen tegen Olympique Marseille in het Stade Velodrome. De ploeg van trainer Erwin van de Looi pakte pas één punt in groep F.

AZ

AZ komt donderdagavond als eerste Nederlandse club in actie. De Alkmaarders, die met drie punten laatste staan in groep L, moeten thuis winnen van Partizan Belgrado om nog een kleine kans te houden op overwintering.

Athletic Bilbao gaat met negen punten aan de leiding in de groep, gevolgd door FC Augsburg en Partizan. Die clubs hebben zes punten.

Programma en standen Europa League