Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Scholen en metro weer open in Brussel

Het openbare leven in de Belgische hoofdstad Brussel ligt al dagen grotendeels stil door de terreurdreiging. Dreigingsniveau 4 blijft voorlopig nog van kracht in Brussel, maar woensdag gaan de scholen en de metro wel weer open. Andere maatregelen gelden vooralsnog tot maandag. 

PSV stuit op Manchester United in Champions League

PSV vervolgt de Champions League woensdagavond met een uitwedstrijd tegen Manchester United, de club van manager Louis van Gaal, Memphis Depay en Daley Blind. Na vier speelrondes in poule B bezet PSV de tweede plaats met zes punten, één punt minder dan Manchester United. Wolfsburg (zes punten) en CSKA Moskou (vier punten) zijn ook nog in de race. Medio september boekte PSV voor eigen publiek een verrassende 2-1 zege op Manchester United.

De wedstrijd tussen Manchester United en PSV begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6.

Video: Vooruitblik Manchester United-PSV

Dit moet u weten over Manchester United-PSV
Dit moet u weten over Manchester United-PSV

Ster reikt Gouden Loeki Aller Tijden uit 

Ter ere van zijn vijftigjarig jubileum komt Ster dit jaar met de Ster Gouden Loeki Aller Tijden. Dit is de prijs voor populairste en meest memorabele tv-commercial ooit. Onder de kanshebbers zijn nu nog onder anderen Petje Pitamientje van Calvé Pindakaas (1985), Zwanen van KLM (1995), Bommetje van Melkunie (1997), Walk-in-Fridge van Heineken (2009), Goeiemoggel van KPN (2007) en Flappie van Bol.com (2014).

CBS komt met kwartaalcijfers auto- en motorbranche

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert woensdagochtend de kwartaalmonitor auto- en motorbranche. Daarin wordt duidelijk hoe de branches hebben gepresteerd in het derde kwartaal van dit jaar. In het tweede kwartaal was nog sprake van een stijging van 5,8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De stijging kwam vooral doordat er meer occasions werden verkocht.

En verder:

- is Suriname woensdag veertig jaar onafhankelijk, dat wordt ingetogen gevierd

- en is het honderd jaar geleden dat Albert Einstein zijn relativiteitstheorie presenteerde.

Weer en verkeer:

Er vallen woensdag buien met tussen de buien ook opklaringen. Een enkele bui kan gepaard gaan met onweer of hagel. In het zuiden vallen minder buien. De matige zuidwestenwind draait naar het noordwesten en neemt gedurende de dag iets in kracht toe tot krachtig aan de kust.

De VID en ANWB verwachten woensdag een reguliere ochtendspits zonder bijzonderheden.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie