Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Drukke dinsdagochtendspits verwacht

Zowel de ANWB als de Verkeersinformatiedienst verwachten dinsdagochtend een zware ochtendspits. Dinsdagochtend geldt doorgaans als de drukste ochtendspits van de week. Daar komen winterse buien in het oosten, neerslag in het westen en mogelijk sneeuw in het zuiden bij. Volgens de VID moeten automobilisten rekening houden met meer dan 400 kilometer aan file.

Bekijk de actuele weers- en verkeersinformatie

Uitspraak in zaak van moorden verdachte broers

Dinsdag is in Assen de uitspraak in de zaak rond moorden die door Admilson (31) en Marcos (30) R. zouden zijn gepleegd. De twee broers uit Hoogeveen worden verdacht van moord in vereniging op een echtpaar uit Exloo in juli 2013 en op een man op het Dwingelderveld in november 2012. Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist tegen beide verdachten. Volgens het OM hebben de mannen de drievoudige moord ''met militaire precisie'' voorbereid en zijn ze ''zeer berekenend en geslepen'' te werk gegaan.

Hollande praat met Obama over aanpak van IS

De Franse president François Hollande is dinsdag in de Amerikaanse hoofdstad Washington om daar te praten met President Obama over de aanpak van IS. Hollande is na de aanslagen in Parijs, die door IS zijn geclaimd, zeer actief om de internationale aanpak van IS te verbeteren. Hij spreekt deze week in Moskou ook met de Russische president Poetin. Maandag sprak Hollande in Parijs met de Britse premier Cameron.

Barcelona en Bayern in actie in Champions League

In de Champions League staan er dinsdagavond acht pouleduels op het programma. FC Barcelona heeft in de thuiswedstrijd tegen AS Roma aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de achtste finales. Afgelopen zaterdag zetten de Catalanen met liefst 4-0 Real Madrid opzij in El Clásico. Ook het Bayern München van Arjen Robben heeft tegen Olympiakos Piraeus aan een punt genoeg om een plek bij de laatste zestien veilig te stellen.
 
Het duel tussen FC Barcelona en AS Roma begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6. 

Weer en verkeer:

Dinsdag houdt de regen die in de nacht van maandag op dinsdag begint aan, in het oosten kan in de ochtend en het begin van de middag eerst nog natte sneeuw vallen. Het wordt 2 tot 6 graden met een stevige zuidwestenwind.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie