Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Tien jaar Merkel aan de macht in Duitsland

Zondag is het tien jaar geleden dat Angela Merkel (61) aan de macht kwam als Bondskanselier van Duitsland. Merkel is sindsdien uitgegroeid tot de machtigste politicus van Europa en de machtigste vrouw ter wereld. Maar ze staat momenteel onder druk door haar benadering van het vluchtelingenprobleem.

Feyenoord stuit op FC Twente in eredivisie

In de eredivisie worden zondagmiddag vier wedstrijden afgewerkt. Feyenoord stuit om 14.30 uur op FC Twente in De Kuip. De Rotterdammers kwamen in hun laatste twee eredivisiewedstrijden niet tot winst, maar staan nog steeds derde. FC Twente bezet de vijftiende plaats en moet zich mogelijk opmaken voor een strijd tegen degradatie. De andere drie duels van zondag zijn Heracles Almelo-Excelsior (12.30 uur), NEC-FC Utrecht (14.30 uur) en ADO Den Haag-Vitesse (16.45 uur).

Tweede stemronde presidentsverkiezingen Argentinië

Argentijnen beslissen in een tweede verkiezingsronde of Daniel Scioli of Mauricio Macro de komende vier jaar het land gaat leiden. De eerste ronde bood geen definitieve uitslag. De nieuwe president start op 10 december en vervangt Cristina Fernadez de Kirchner. Scioli is aanhanger van de van het gevoerde beleid van de huidige president Cristina Kirchner.

Laatste dag World Cup schaatsen Salt Lake City

Tijdens de laatste dag van de World Cup schaatsen in Salt Lake City staan er twee individuele afstanden op het programma: de 500 meter mannen en de 1000 meter vrouwen. Op dat eerste onderdeel bracht de Rus Pavel Koelizjnikov het wereldrecord vrijdag op 33,98. Zondag rijden zowel de mannen als de vrouwen ook nog de massastart en de teamsprint. Het programma in Salt Lake City begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Weer en verkeer:

Zondag is het in het binnenland overwegend droog, langs de kust valt soms nog een bui. Met maximaal 4 tot 7 graden en een matige tot vrij krachtige noordwestenwind is het fris.

De ANWB waarschuwt automobilisten dat ze rekening moeten houden met buien en hagel. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie