Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Kamer in debat over aanslagen Parijs

De Tweede Kamer debatteert donderdag met het Kabinet over de aanslagen in Parijs en de gevolgen daarvan. De partijen gaan nader in op de ontwikkelingen in Syrië en Irak, maar er wordt ook gesproken de rol van Saudi Arabië in het internationale terrorisme. Minister Hennis van Defensie heeft al aangekondigd dat Nederland Frankrijk militaire hulp wil bieden.

Landelijke actiedag werknemers sociale werkplekken

Duizenden werknemers van sociale werkplekken worden verwacht voor een landelijke actiedag op het Malieveld in Den Haag. Ze willen meer werkzekerheid en koopkracht. "De sw-medewerkers zijn boos, omdat hun loon al vijf jaar stilstaat en hun cao al twee jaar is verlopen", aldus Peter Wiechmann, actieleider FNV Overheid.

Uitspraak maffiamoorden in Nederland in 2002

Drie mannen worden verdacht van moorden op twee Brazilianen in Woerden en twee Joegoslaven in Amsterdam in 2002. Eisen: levenslang en twee maal twee jaar. In februari 2002 werden twee Braziliaanse druskoeriers vermoord langs de A12 bij Woerden. Daarbij werd 20 kilo cocaïne buitgemaakt. Later dat jaar werden in een café in Amsterdam twee Joegoslaven vermoord. 

En verder: 

behandelt het Gerechtshof het hoger beroep in de zaak rond de examendiefstal op de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam.

- wordt het nieuwe station in Arnhem geopend.

Weer en verkeer:

Donderdag vallen eerst nog buien in het noorden en midden. 's Middags wordt het daar meest droog, maar begint het langdurig te regenen in het zuiden. Het wordt 12 graden. Vrijdag is het relatief rustig en vaak droog. Het wordt dan 9 tot 11 graden.

De ANWB verwacht donderdagochtend een normale spits. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie