Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Raad van State besluit over gaskraan Groningen

De Raad van State buigt zich woensdag over de 41 beroepsschriften die tegen het gasbesluit van minister Henk Kamp (Economische Zaken) zijn ingediend. De bezwaren komen van diverse belanghebbenden, zoals inwoners van het aardbevingsgebied, gemeentebesturen, de provincie Groningen en waterschappen.

Begroting Buitenlandse Zaken

Woensdag behandelt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Uiteraard zal er door de fracties worden stilgestaan bij de aanslagen in Parijs, maar het grote debat hierover vindt een dag later plaats.

De partijen gaan donderdag nader in op de ontwikkelingen in Syrië en Irak, maar er wordt ook gesproken over de rol van Saudi Arabië in het internationale terrorisme.

Vrouwen FC Twente in actie tegen FC Barcelona

De vrouwen van FC Twente duelleren woensdagavond met FC Barcelona om een plaats in de kwartfinales van de Champions League. Afgelopen week verloren de Tukkers de heenwedstrijd met 1-0. FC Twente beleefde een goede aanloop naar de wedstrijd in het Mini Estadi door concurrent Ajax zaterdagavond met 3-2 te verslaan. In de vorige ronde van de Champions League bleek FC Twente te sterk voor Bayern München.

En verder: 

- gaat het woensdagavond waarschijnlijk weer hard waaien, met stormachtige wind aan de kust

- stemt het Britse Lagerhuis over het verlagen van de stemleeftijd naar 16.

- en gaat Disneyland Parijs weer open na vijf dagen afgesloten te zijn geweest vanwege de aanslagen van vrijdag.

Weer en verkeer:

Woensdag neemt de wind overdag af, maar 's avonds weer toe naar aan zee stormachtig. Het wordt 13 graden. Later op de dag valt er weer regen.

Ondanks de regen en de harde wind verwacht de ANWB woensdagochtend een normale ochtendspits. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie