Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Nasleep aanslagen Parijs

Twee dagen na de dodelijkste aanslagen die Frankrijk ooit troffen, ondervinden bewoners en bezoekers van de Franse hoofdstad de gevolgen van de gebeurtenissen, waarbij zeker 129 mensen omkwamen.

De gemeente Parijs adviseert inwoners zoveel mogelijk binnen te blijven. De verwachting is dat openbare gebouwen, zoals de grote musea, de Eiffeltoren en universiteiten zondag nog gesloten blijven. Ook Disneyland Parijs houdt tot en met dinsdag de deuren gesloten. De Franse scholen gaan maandag weer open.

Alles over de aanslagen in Parijs in ons dossier

Wereldleiders naar G20-top

Leiders van de meest invloedrijke landen ter wereld komen zondag bijeen voor een tweedaagse conferentie in het Turkse Antalya. Ondanks de dodelijke aanslagen in Parijs, hebben alle G20-leiders toegezegd aanwezig te zullen zijn. Alleen de Franse president Hollande laat verstek gaan.

Nederland maakt formeel geen deel uit van de G20, maar mag als lid van de Europese Unie, dat in z'n geheel een van de grootmachten is, wel deelnemen aan de vergaderingen in Turkije. Op de agenda staat onder meer de vluchtelingencrisis, klimaatverandering en het creeëren van banen voor jongeren.

Schaatsers rijden 500 en 1500 meter in Calgary

Tijdens de laatste dag van de World Cup-wedstrijden in Calgary worden zes afstanden verreden. De vrouwen en mannen rijden precies hetzelfde programma: de 1500 meter, de 500 meter en de massastart. De laatste seizoenen was er geen schaatser die domineerde op de 1500 meter. Wellicht kan deze jaargang Sven Kramer de macht grijpen op de schaatsmijl. Het programma begint zondag om 20.30 uur Nederlandse tijd en duurt tot even na middernacht.

Verstappen aast ook in Brazilië op puntenfinish

Het Formule 1-seizoen is zondag toe aan de een na laatste race, de Grand Prix van Brazilië op Interlagos. Max Verstappen probeert voor de zesde keer op rij in de punten te rijden. Twee weken geleden legde de Limburger in Mexico beslag op de negende plaats. Lewis Hamilton is al zeker van de wereldtitel, Nico Rosberg en Sebastian Vettel strijden om de tweede plek in het kampioenschap. De Grand Prix van Brazilië begint om 17.00 uur Nederlandse tijd. De coureurs moeten 71 rondes afleggen van 4,3 kilometer.

En verder:

- komt Sinterklaas aan in Amsterdam. Naast traditionele Zwarte Pieten heeft de helft van de hulpjes van Sinterklaas roetvegen op het gezicht, zo heeft de organisatie van de intocht aangekondigd.

Weer:

Zaterdagavond neemt de wind in Nederland toe en kan deze langs de kust stormachtig worden met zware windstoten tot zo'n 85 km/uur. Zondag is het bewolkt en regenachtig. Het blijft stevig waaien.

Het is met 13 tot 14 graden wel zachter. In de middag wordt het vanuit het westen droger. 

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie