Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Aanslagen Parijs

Op zeven verschillende locaties in Parijs zijn vrijdagavond minstens 127 doden gevallen. Berichten over het aantal slachtoffers lopen uiteen. Er zijn naar schatting ruim tweehonderd gewonden. Acht van de daders zijn omgekomen. De noodtoestand die president François Hollande vrijdag uitriep is ook zaterdag nog van kracht. Alle openbare gebouwen en scholen zijn zaterdag nog gesloten. De buitengrenzen van Frankrijk worden extra zwaar bewaakt.

Intocht Sinterklaas in Meppel

De goedheiligman komt rond 12.00 uur aan in het Drentse stadje. Hij vaart door de grachten en gaat aan wal bij de Heerengracht, waarna een route door de stad volgt. De intocht eindigt rond 13.15 uur. Tegenstanders van Zwarte Piet willen demonstreren tijdens de intocht. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) roept mensen op naar Meppel te komen om ''samen een statement te maken voor een sinterklaasfeest dat niet kwetst''.

Iraanse leider Rohani ontmoet paus

De Iraanse president Hassan Rohani gaat voor twee dagen naar Rome en ontmoet paus Franciscus in Vaticaanstad. Rohani bracht nog niet eerder een bezoek aan een EU-hoofdstad. Na zijn bezoek aan Rome reist Rohani door naar de Parijs. 

Mannen en vrouwen rijden 1000 meter tijdens World Cup

In Calgary vindt zaterdagavond de tweede dag van de eerste World Cup schaatsen van dit seizoen plaats. Op de snelle Olympic Oval rijden zowel de mannen als de vrouwen de 1000 meter. Bij de vrouwen gaat de meeste aandacht uit naar Jorien ter Mors, die in dit prille seizoen sterk voor de dag komt. Olympisch kampioen Stefan Groothuis is een van de Nederlandse ijzers in het vuur bij de mannen. De andere afstanden van zaterdagavond zijn de ploegenachtervolging en de teamsprint bij zowel de vrouwen als de mannen. Het programma begint om 20.30 uur.

Kwalificatie voor Braziliaanse Grand Prix

Max Verstappen probeert zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië een zo goed mogelijke positie op de startgrid af te dwingen. Op papier is zijn Toro Rosso vanwege het gebrek aan motorvermogen niet heel erg geschikt voor het Interlagos-circuit. De kwalificatie begint om 17.00 uur Nederlandse tijd. Eerder op de dag, vanaf 13.00 uur, is eerst nog de derde vrije training. De race begint zondag om 17.00 uur. Wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn Mercedes-teammaat Nico Rosberg gelden als favorieten.

Zweden-Denemarken in play-offs om EK-deelname

Twee duels in de play-offs om een EK-ticket staan zaterdagavond op het programma. Om 18.00 uur is de aftrap bij Oekraïne-Slovenië, twee landen die in het verleden eenmaal deelnamen aan het eindtoernooi. Vanaf 20.45 uur staan Zweden en Denemarken tegenover elkaar. Beide landen waren in het recente verleden bijna altijd van de partij op het EK. Denemarken won het toernooi zelfs in 1992, toen Zweden het EK organiseerde.

Weer:

Zaterdag schijnt in de ochtend soms de zon, maar vanuit het zuiden wordt het bewolkt en gaat het regenen. Het wordt 10 tot 12 graden. Zondag verloopt regenachtig en is er opnieuw veel wind.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie