Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Migratietop van start op Malta

Woensdag komen de leiders van Europese en Afrikaanse landen samen in de Maltese hoofdstad Valletta op een speciale migratietop. De top moet niet alleen grossieren in goede bedoelingen, maar ook een concreet gezamenlijk actieplan opleveren. In het verleden bleef het het veel bij mooie woorden alleen.

Kamer vervolgt debat over Belastingplan

Woensdag debatteert de Tweede Kamer verder over de belastingplannen voor 2016. Onderdeel van het pakket is een lastenverlichting van 5 miljard euro die het kabinet voor ogen heeft. Daar heeft het kabinet echter wel de steun van de oppositie nodig, omdat de VVD en PvdA geen meerderheid in de Eerste Kamer hebben. Woensdag is het de beurt aan Wiebes. Hij zal voldoende steun voor zijn plannen moeten zien te krijgen bij oppositiepartijen die allemaal eigen ideeën over het Belastingplan hebben. Lukt het hem niet, dan ligt het lot van de lastenverlichting van 5 miljard in de handen van de Eerste Kamer.

Nederlands elftal traint in Amsterdam Arena

De spelers van Oranje werken woensdag een besloten training af in de Amsterdam Arena op weg naar de oefeninterland tegen Wales van vrijdagavond. De sessie begint om 12.15 uur. Nederland vertrekt in de loop van donderdag naar Cardiff, waar in de avonduren wordt getraind in het Cardiff City Stadium. In tegenstelling tot Oranje heeft Wales zich wél geplaatst voor het EK van volgend jaar in Frankrijk.

Kwartaalcijfers Ahold

Ahold publiceert de resultaten van het derde kwartaal om 06.45 uur. In het tweede kwartaal werd nog een hogere winst en omzet geboekt dan een jaar eerder. Het marktaandeel van Albert Heijn werd groter en de winstgevendheid in de VS bleef dankzij bezuinigingen op peil.

Zweedse prijsvechter presenteert uitrol 4G-netwerk

Tele2 houdt woensdagochtend een perspresentatie over de uitrol van zijn 4G-netwerk. Bestaande klanten van de provider kunnen al enige tijd gebruikmaken van het snellere netwerk, maar nu komen er ook 4G-abonnementen voor nieuwe abonnees beschikbaar. De Zweedse prijsvechter is naast KPN, Vodafone en T-Mobile de vierde provider met een eigen 4G-netwerk in Nederland.

En verder:

- Wordt in verschillende delen van Nederland het Sint-Maartenfeest gevierd.

- Wordt het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11 november 1918 herdacht. 

Weer

Woensdag neemt de kans op neerslag geleidelijk af maar helemaal droog wordt het nog niet. Het is 13 tot 14 graden. Donderdag breekt af en toe de zon door en is het vrijwel overal droog. Vrijdag wordt het wisselvallig en gaat het stevig waaien.

De ANWB verwacht woensdag een normale ochtendspits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie