Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Kamer debatteert over belastingplannen Wiebes

Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over de belastingplannen voor 2016. Onderdeel van het pakket is een lastenverlichting van 5 miljard euro die het kabinet voor ogen heeft. Daar heeft het kabinet echter wel de steun van de oppositie nodig, omdat de VVD en PvdA geen meerderheid in de Eerste Kamer hebben.

Met de steun van het CDA, ChristenUnie en SGP is staatssecretaris Wiebes (Financiën) er, maar de christelijke partijen vinden dat in de huidige plannen eenverdieners onevenredig zwaarder belast worden dan tweeverdieners. De vraag is of zij genoegen nemen met Wiebes' handreiking van 100 miljoen ter correctie van de ongelijke belastingdruk. 

Training Oranje in aanloop oefenduel met Wales

De selectie van het Nederlands elftal werkt dinsdag een training af in de aanloop naar de oefeninterland tegen Wales. De oefensessie vindt plaats op het veld van Quick Boys in Katwijk en begint om 11.45 uur. De komende dagen werkt Oranje toe naar het duel in en met Wales van vrijdagavond. In tegenstelling tot Nederland heeft het Britse land zich geplaatst voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Volgende week dinsdag treedt Oranje in vriendschappelijk verband aan tegen wereldkampioen Duitsland.

Hoger Beroep zaak Chemie-Pack Moerdijk

Dinsdag begint in Den Bosch het hoger beroep in de zaak tegen drie leidinggevenden van Chemie-Pack in Moerdijk, naar aanleiding van de enorme brand bij het bedrijf in januari 2011. Zij werden eerder veroordeeld voor brand door schuld en overtreding van vergunningvoorschriften. De drie kregen taakstraffen en het OM ging in beroep. 

En verder:

- Maakt 3FM bekend welke dj's dit jaar plaatsnemen in het Glazen Huis, dat van 18 tot en met 24 december in Heerlen staat. 

- Maakt Vodafone de kwartaalcijfers bekend.

Weer

Dinsdag blijft de kans op lokale motregen aanwezig in heel het land. Het is 13 tot 15 graden en de wind zwakt iets af. Woensdag blijft het vrijwel droog maar is er nog steeds veel bewolking.

De ANWB verwacht dinsdag een normale ochtendspits.

Weer: Iets afnemende wind
Weer: Iets afnemende wind

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie