Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Leiders China en Taiwan ontmoeten elkaar

De ontmoeting is de eerste sinds 1949 en zal plaatsvinden in Singapore. De Chinese president Xi Jinping praat met zijn Taiwanese collega Ma Ying-jeou over de verhoudingen in de Straat van Taiwan. China beschouwd Taiwan als een afvallige provincie die ooit weer bij de rest van China zal horen. Taiwan zegt dat de besprekingen bedoeld zijn om de vrede voorop te stellen en "de status quo te behouden".

Eredivisie-avond met vier wedstrijden

Vanaf 18.30 uur staan FC Twente en sc Heerenveen tegenover elkaar. De Friezen zijn nog ongeslagen sinds Foppe de Haan afgelopen maand werd aangesteld als interim-trainer, FC Twente staat slechts vijftiende na elf speelrondes. Om 19.45 uur is de aftrap bij de Gelderse derby tussen NEC en hekkensluiter De Graafschap. De andere wedstrijden van zaterdag zijn Willem II-Excelsior (19.45 uur) en PEC Zwolle-Heracles Almelo (20.45 uur).

Museumnacht Amsterdam

Met speciale programma's in meer dan vijftig musea en culturele instellingen. Daarmee heeft de zestiende editie van een recordaantal deelnemers. De organisatie verwacht zaterdagavond zo'n 32.000, veelal jonge, bezoekers. De Museumnacht wordt geopend met door de Junior Company van Het Nationale Ballet in het trappenhuis van museum Nemo.

En verder:

Presenteert Donald Trump Saturday Night Live. Het optreden van Trump in de wekelijkse comedyshow is precies een jaar en een dag voor de presidentsverkiezingen van 2016: die zijn op 8 november 2016.

Weer

Zaterdagochtend en het begin van de middag trekt een gebied met lichte of matige regen over het westen en noorden. In het zuidoosten blijft het nagenoeg droog. Het regengebied trekt later weg, maar tegen de avond wordt het overal weer regenachtig. Het blijft erg zacht, met 15 tot 19 graden als maximum. De zuidwestenwind wordt matig, aan zee krachtig, kracht 4 tot 6, op de Wadden later soms hard, 7 Bft.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie