Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

'Sovjet-Taliban' berecht in VS

Irek Hamidullin, een voormalig officier van het Rode Leger die met de Taliban een aanval op Amerikaanse troepen in Afghanistan zou hebben gepland en geleid in 2009, hoort vrijdag in Amerika zijn vonnis. Hij werd in augustus al schuldig bevonden door een jury in de Amerikaanse staat Virginia.

De 55-jarige Hamidullin is de eerste militaire gevangene uit Afghanistan die in een Amerikaanse rechtszaal wordt berecht. Hij werd vijf jaar lang vastgehouden op de Bagram-basis en vervolgens naar de VS gestuurd.

CBS maakt faillissementscijfers oktober bekend

Om 6.30 uur maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend hoeveel ondernemingen in oktober failliet zijn gegaan. In september zakte het aantal faillissementen naar het laagste punt in zeven jaar tijd. In die maand gingen 323 bedrijven en instellingen failliet.

Go Ahead Eagles verdedigt eerste plaats in Jupiler League

In de Jupiler League staan vrijdagavond acht wedstrijden op het programma, die alle om 20.00 uur beginnen. Koploper Go Ahead Eagles neemt het in Deventer op tegen FC Dordrecht in een duel tussen clubs die vorig seizoen nog uitkwamen in de eredivisie. Nummer twee Sparta stuit in Rotterdam op Almere City FC, dat bezig is aan een zeer matig seizoen. Het kwakkelende FC Volendam, dat zo sterk begon aan het seizoen, gaat op bezoek bij Telstar.

De enige eredivisiewedstrijd van vrijdagavond is het treffen tussen nummer tien Roda JC en nummer dertien ADO Den Haag. De formatie uit Kerkrade verdedigt een voorsprong van twee punten. De aftrap is om 20.00 uur.

En verder:

In de finale van K3 Zoekt K3 (SBS 20.30 uur) wordt vrijdagavond na een zoektocht van maanden duidelijk wie voortaan deel uitmaken van het trio.

Weer en verkeer:

In de nacht van donderdag op vrijdag is het eerst regenachtig, maar in de loop van de nacht klaart het op. Vrijdag is het 's ochtends volgens Weerplaza op de meeste plaatsen droog, maar 's middags gaat het vanuit het westen opnieuw regenen. Het wordt maximaal 15 tot 17 graden. 

De ANWB rekent voor vrijdagochtend op een lichte spits. Vrijdagavond wordt het mogelijk wat drukker op de weg vanwege de regen. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie