Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 5 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Nasa presenteert nieuwe Mars-bevindingen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zegt donderdagavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) "belangrijke bevindingen" te zullen presenteren over "het lot van de atmosfeer van de planeet". Nasa kondigde eind september aan dat de organisatie bewijs heeft gevonden voor de aanwezigheid van stromend water op mars. 

Tweede Kamer debatteert over asielbeleid 

Donderdag zal in de Kamer worden gesproken over de rol van Turkije in de opvang van vluchtelingen, en over sommige Oost-Europese landen die ingaan tegen het Europese beleid. Daarnaast praten de Kamerleden over het herverdelingssysteem en de plannen voor 'hotspots'; aanmeldcentra aan de buitengrenzen van de EU. 

Hackers publiceren lijst met gegevens van KKK-leden

Hackers van de activistengroep Anonymous kondigden eerder aan op donderdag een lijst te zullen publiceren met persoonlijke gegevens van leden van de Ku Klux Klan (KKK). Ze willen de identiteit van duizend KKK-leden onthullen. Gelijktijdig wil de groep een campagne via sociale media tegen de racistische beweging beginnen. Anonymous zou al eerder zijn begonnen met de publicatie van de lijst, maar de beweging sprak dat maandag zelf tegen. 

Belangrijke Europa League-avond voor AZ, Ajax en FC Groningen

AZ, Ajax en FC Groningen komen donderdagavond in actie in de groepsfase van de Europa League. Eigenlijk moeten alle Nederlandse clubs winnen om serieus uitzicht te houden op overwintering. Ajax ontvangt om 19.00 uur Fenerbahçe, de club van Robin van Persie. Op datzelfde tijdstip begint het treffen tussen FC Groningen en Slovan Liberec. Om 21.05 uur is de aftrap bij FC Augsburg-AZ. Twee weken geleden verloor Ajax van Fenerbahçe, ging AZ onderuit tegen FC Augsburg en pakte FC Groningen een punt in het uitduel met Liberec.

Mubarak aanwezig bij zitting 

De oud-president van Egypte werd in november 2014 vrijgesproken van de belangrijkste aanklacht: dat hij zou hebben aangezet tot het doden van betogers in 2011. Aanklagers stapten naar het Egyptische Hof van Cassatie. Mubarak verkeert in slechte gezondheid, maar is volgens Egypt Independent aanwezig bij de zitting van het Hof in het centrum van Caïro.  

En verder: 

Het Kabinet Rutte II zit drie jaar. Op 5 november 2012 presenteerde het tweede kabinet van premier Mark Rutte zich met toenmalig koningin Beatrix op het bordes van Paleis Huis ten Bosch.

Foo Fighters treden op in Ziggo Dome. Afgelopen jaar verscheen het achtste album van de Amerikaanse rockband, getiteld Sonic Highways.

Picasso geveild in New York. Bill Koch kocht La Gommeuse voor 1,4 miljoen dollar. Later bleek onder het doek een portret van Picasso's vriend Pere Manach te zitten. De verwachte waarde is 60 miljoen dollar. 

Weer en verkeer:

Volgens Weerplaza trekt de zone met lichte regen vanaf woensdagavond noordwaarts weg. 's Nachts is het daarom droog. Donderdag is het opnieuw bewolkt en kan er wat regen vallen. In het zuidoosten is er kans op wat zon. Het wordt 14 tot 17 graden. 

De ANWB rekent op een normale spits, hoewel er wat regen kan vallen. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie