Wat gaat woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Robben maakt rentree in Champions League

In de Champions League worden woensdagavond opnieuw acht wedstrijden gespeeld. Het meest interessante affiche is het treffen tussen Bayern München en Arsenal. Twee weken geleden wonnen de 'Gunners' met 2-0 van de Duitse topclub, waardoor ze in de race bleven voor een plek in de knock-outfase. Bij Bayern maakt Arjen Robben na te zijn hersteld van een blessure, zijn comeback in de Champions League. In poule E kan FC Barcelona zich al plaatsen voor de volgende ronde. De titelverdediger ontvangt BATE Borisov. Alle acht wedstrijden beginnen om 20.45 uur.
 
Het duel tussen Bayern München en Arsenal is vanaf 20.45 uur live te zien op NU.nl en SBS6. De uitzending begint om 20.00 uur.

Bekendmaking aanpak herstellen woningen bevingsgebied Groningen

Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen, maakt woensdagmiddag bekend hoe hij het herstel en de versterking van woningen in het bevingsgebied gaat aanpakken. Ook maakt hij dan duidelijk hoe de leefbaarheid en de economie in de provincie versterkt kunnen worden.

Belangrijke getuige in zaak Willem Endstra

Woensdag wordt de belangrijke getuige Hidir K. gehoord in de zaak tegen de verdachten die betrokken zouden zijn bij de moord op vastgoedman Willem Endstra. K. heeft belastende verklaringen afgelegd over Ziya G., Ali N. en Özgur C., in ruil voor bescherming van het Openbaar Ministerie. Volgens de advocaten is zijn getuigenis onbetrouwbaar en heeft hij zijn informatie mogelijk uit de media.

Richtlijnen goede voeding aangepast

Op verzoek van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de staatssecretaris van Economische Zaken actualiseert de Gezondheidsraad eens in de vijf tot tien jaar de zogeheten Richtlijnen goede voeding. Deze richtlijnen vormen de basis voor de voedingsvoorlichting en het voedingsbeleid in ons land. 

En verder:

Wordt de Tjeukermeermoordzaak inhoudelijk behandeld. 

- Praat de Tweede Kamer over de situatie in Jemen. 

- En gaat koningin Máxima weer aan het werk, ze is hersteld van een nierbekkenontsteking. Ze houdt in het World Forum in Den Haag een toespraak op de internationale conferentie over vrouwenopvang.

Weer en verkeer

Woensdag is het vaak bewolkt en soms valt er wat regen. Pas later in de middag kan er in het oosten en noordoosten wat lichte regen vallen, voor die tijd is het er zo goed als droog. Het wordt 12 tot 15 graden. De zuidenwind is dan zwak tot matig van kracht.

De ANWB verwacht woensdagochtend een normale spits. De kans op mist is klein. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie