Wat gaat dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Kamer heeft aanvullende vragen over onderzoeksrapport MH17

De Tweede Kamer komt dinsdag met aanvullende vragen over het onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) naar de vliegramp met vlucht MH17. Het CDA zal vragen stellen over het ontbreken van radar- en satellietgegevens in het rapport. Volgens Kamerlid Pieter Omtzigt zijn deze gegevens in de toekomst van groot belang bij mogelijke rechtszaken over de ramp. De PvdA wil vooral meer weten over de samenwerking met Rusland tijdens het onderzoek. D66 en VVD willen vragen stellen over de rol van de inlichtingendiensten en de informatievoorziening na de ramp.

Hoger beroep Oscar Pistorius

De 28-jarige Zuid-Afrikaanse atleet zit de rest van zijn straf (vijf jaar cel) uit onder huisarrest, maar dinsdag dient het hoger beroep. Aanklagers willen dat Pistorius wordt vervolgd voor moord, in plaats van dood door schuld. Pistorius claimt dat hij zijn vriendin Reeva Steenkamp aanzag voor een inbreker. Op moord staat in Zuid-Afrika een minimumcelstraf van 15 jaar. Pistorius hoeft niet bij de zitting aanwezig te zijn. 

Cruciale Champions League-wedstrijd PSV

PSV vervolgt de Champions League dinsdagavond met een thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Twee weken geleden verloren de Eindhovenaren met 2-0 van de Duitse club, waardoor ze zakten naar de laatste plaats in poule B. Met nog drie duels te gaan is echter alles nog mogelijk; de achterstand van PSV op koploper VfL Wolfsburg bedraagt maar drie punten. In de andere wedstrijd in groep B staan Manchester United en CSKA Moskou tegenover elkaar. 
 
Het duel tussen PSV en VfL Wolfsburg begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door SBS6 en NU.nl.

En verder:

- Debatteert Minister Henk Kamp van Economische Zaken dinsdagmiddag met de Tweede Kamer over de begroting van zijn ministerie over het onderdeel Landbouw en Natuur voor 2016.

- Stemt de Amerikaanse staat Ohio over de legalisering van marihuana. 

Weer en verkeer

Dinsdag schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden is het eerst nog grijs. Het wordt 13 tot 16 graden. In de loop van de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking wel toe. Het blijft gewoon droog.

Automobilisten moeten dinsdagochtend vooral in het noorden rekening houden met een drukke ochtendspits door dichte mist. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie