Wat gaat maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 november 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Drie verdachten staan terecht in zaak-Willem Endstra 

De drie mannen staan maandagochtend om 9.30 uur voor de rechter in Amsterdam. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra in 2004. Twee verdachten uit Alkmaar werden al twee keer eerder opgepakt in de moordzaak, maar steeds weer vrijgelaten. Het drietal wordt ook verdacht van poging tot moord op een zakenpartner van Endstra. De uitspraak is op 18 januari. 

Zaak Nicole van den Hurk gaat verder

Jos de G. wordt verdacht van het verkrachten en vermoorden van de 15-jarige Van den Hurk in 1995. Hij kwam in 2014 in beeld door een dna-match. De G. stelt dat het dna dat werd aangetroffen op het lichaam van het meisje niet van hem is, en dat als de sporen wél van hem blijken te zijn, hij vrijwillige seks met haar heeft gehad en dat vervolgens is vergeten. De zaak begint om 10.00 uur met de feitenbehandeling. 

Blind maakt voorlopige Oranje-selectie bekend

Bondscoach Danny Blind maakt maandag tijdens een persconferentie zijn voorlopige selectie bekend voor de oefeninterlands tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november). Het is de vraag of de keuzeheer veel veranderingen gaat doorvoeren nadat Oranje afgelopen maand definitief het EK van volgend jaar misliep door een nederlaag tegen Tsjechië. De persconferentie in Zeist begint om 14.00 uur.

En verder: 

Maandag is het elf jaar geleden dat Theo van Gogh werd gedood. In het Oosterpark in Amsterdam is een herdenking. 

Ryanair presenteert halfjaarcijfers. De Ierse luchtvaartmaatschappij zet eind oktober voet aan de grond op Schiphol met vier dagelijkse vluchten vanuit Dublin. 

Weer en verkeer

In de nacht van zondag op maandag is het volgens Weerplaza verspreid nevelig of mistig. De temperatuur zakt naar 7 tot 2 graden. Maandag laat de zon zich nog niet meteen zien, maar in de middag wisselen wolkenvelden en de zon elkaar af. Het blijft droog, bij een temperatuur van 12 tot 15 graden. 

Automobilisten moeten maandagochtend rekening houden met een drukke ochtendspits door dichte mist. 

Video: Dit wordt het nieuws van komende week

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie