Dit wordt het nieuws op donderdag 29 oktober

Wat gaat donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 oktober 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uu

Uitspraak Hof in zaak Badr Hari

De vechtsporter werd eerder veroordeeld tot 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens een reeks mishandelingen in het uitgaansleven. Zowel verdachte als OM gingen in beroep. In hoger beroep werd drie jaar cel geëist.

Stemming Huis VS over voorzitter

Het Huis van Afgevaardigden stemt voor een nieuwe voorzitter. Woensdag werd Paul Ryan door de Republikeinse Partij al genomineerd, hij was in 2012 de 'running mate' van Mitt Romney voor de presidentsverkiezingen. De Republikeinen moesten een paar weken geleden de verkiezing van een nieuwe kandidaat-voorzitter uitstellen, omdat favoriet Kevin McCarthy zich onverwacht had teruggetrokken uit de race voor de opvolging van John Boehner. Nu Ryan de nominatie al binnen heeft zijn de verkiezingen van donderdag slechts een formaliteit.

Kwartaalcijfers techbedrijven

Samsung, LG en Sony presenteren 's ochtends hun kwartaalcijfers over het derde kwartaal. Alle drie de bedrijven hebben het moeilijk op de smartphonemarkt, door de concurrentie van opkomende Chinese bedrijven aan de onderkant van de markt en de iPhone van Apple aan de bovenkant van de markt.

Laatste drie wedstrijden in derde ronde KNVB-beker

In de derde ronde van de KNVB-beker worden donderdagavond nog drie wedstrijden afgewerkt. Om 20.00 uur neemt sc Heerenveen het op tegen Jupiler League-club Helmond Sport. Het betekent de terugkeer van interim-coach Foppe de Haan in het Abe Lenstra Stadion. De andere duels zijn NEC-Sparta (18.30 uur) en Telstar-AZ (20.45 uur). Na afloop van die laatste wedstrijd wordt er geloot voor de achtste finales.

De samenvattingen zijn vanaf 23.10 uur te zien op SBS6.

Nieuwe James Bond in première

De nieuwe James Bond-film Spectre is vanaf donderdag in Nederland te zien. Spectre is de langste Bond-film ooit en beslaat 148 minuten. De Britse media waren al vol lof. The Guardian en The Independent gaven de film 5 sterren, NU.nl gaf de film 4 sterren. 

Zeldzame Apple-computer geveild

Veilinghuis Christie's doet een zeldzame Apple I-computer in de verkoop. Het apparaat, dat door Apple-oprichters Steve Jobs en Steve Wozniak met de hand in elkaar werd gezet, is één van ongeveer vijftig nog bestaande exemplaren. De verwachte verkoopprijs is tussen de 300.000 en 500.000 Britse pond (400.000 tot 700.000 euro).

En verder:

- Brengt de Duitse bondskanselier Angela Merkel een bezoek aan China, op uitnodiging van de Chinese premeir Li Keqiang.

- Is er om 10.30 uur in Den Haag een pro-Israëlprotest, tijdens de komst van de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

- En is de uitspraak in de zaak over opruiing en geweld tegen de politie tijdens rellen in de Schilderswijk. Het OM eiste eerder anderhalf jaar cel.

Weer en verkeer:

Donderdag is het vrijwel overal droog en schijnt af en toe de zon. Het wordt dan 13 tot 15 graden, bij een zwakke of matige zuidelijke wind.

Weggebruikers kunnen tijdens de ochtendspits hinder ondervinden van dichte mist. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) blijven de spitsstroken dicht, omdat de verkeerscentrale door de mist de stroken niet met de camera's kan controleren.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

NUwerk

Tip de redactie