Wat gaat woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 oktober 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Presentatie eindrapport Fyra-debacle

De Parlementaire enquêtecommissie die het debacle met de Fyra-hogesnelheidstrein onderzoekt, presenteert woensdag om 12.00 uur de bevindingen in een eindrapport. Het onderzoek van de enquêtecommissie richtte zich vooral op de vraag waarom het beoogde vervoer over de Hogesnelheidslijn-Zuid niet tot stand is gekomen.

Feyenoord-Ajax in derde ronde KNVB-beker

Het meest interessante affiche woensdagavond in het bekertoernooi is Feyenoord-Ajax. De Klassieker in De Kuip begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Het wordt de zestiende keer dat Feyenoord en Ajax tegenover elkaar staan in de beker. Zowel de Amsterdammers als de Rotterdammers kwamen zeven keer tot winst, eenmaal eindigde de ontmoeting onbeslist. Bekerhouder FC Groningen stuit woensdagavond om 20.45 uur op FC Utrecht in De Galgenwaard.

De samenvattingen zijn vanaf 23.10 uur te zien op SBS6.

Uitspraak over vergunning ongeval met Monstertruck

De rechtbank in Almelo doet woensdag uitspraak over het verlenen van de vergunning aan het evenement in Haaksbergen, waarbij vorig jaar 3 doden vielen door een ongeval met een monstertruck. Nabestaanden en gedupeerden betwijfelen of de gemeente een vergunning voor het evenement had mogen geven. De vergunning werd een week voor de show verleend, terwijl er doorgaans een mogelijkheid is een paar weken lang bezwaar te maken. 

Uitreiking Big Brother Awards aan 'grootste privacyschenders' 

Woensdagavond worden de Big Brother Awards uitgereikt aan de 'grootste privacyschender van Nederland', door burgerrechtenbeweging Bits of Freedom. Onder meer Max Schrems, de Oostenrijker die onlangs met een rechtszaak het afschaffen van het Europese Safe Harbor-dataverdrag afdwong, is aanwezig bij de uitreiking in de Stadsschouwburg van Amsterdam.

Nieuwste Bondfilm Spectre in premiére

Woensdagavond is de Nederlandse galapremière van de nieuwe James Bond-film Spectre. Acteur Daniël Craig kruipt op nieuw in de huid van '007'. Verder zijn er hoofdrollen voor Christoph Waltz en Monica Bellucci. Donderdag is de film voor heel Nederland te zien.

En verder:

- Dient de zaak over de uitlevering van twee mannen uit Rwanda. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij genocide op Tutsi’s in 1994.

- Is er in Colorado een debat met de Republikeinse Presidentskandidatien voor de verkiezingen in de Verenigde Staten in 2016.

Weer en verkeer:

Woensdag is het overwegend bewolkt en valt er soms wat regen, in het noorden schijnt nog eerst af en toe de zon. Later wordt het ook in het noorden bewolkt, maar het blijft er tot in de avond droog. Het wordt 12 tot 17 graden. De zuidenwind is morgen zwak tot matig van kracht.

Volgens de ANWB staan dinsdagochtend de meeste files in het midden van het land. In het zuiden valt het mee. In het noorden en het oosten is er kans op mist. 's Avonds rekent de ANWB op een normale spits.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie