Wat gaat zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 oktober 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

EU-president bezoekt Nederland

Donald Tusk heeft om 11.45 uur in het Catshuis een ontmoeting met premier Mark Rutte. De twee leiders zullen onder meer spreken over het aanstaande Nederlandse voorzitterschap van de EU en over de migratieproblematiek. Om 13.10 uur woont Tusk de Europadag van de VVD bij. 

Verenigde Naties bestaan zeventig jaar

In Central Park, in New York, wordt een kunstwerk van kunstenaar Cristóbal Gabarrón onthuld. Het bolvormige "interactieve beeldhouwwerk" heeft een ring waarin zeventig figuren zijn verwerkt. Secretaris-generaal Ban Ki-moon is bij de onthulling aanwezig. Hij stelde in de aanloop naar de 70e verjaardag van de VN: "De blauwe vlag van de Verenigde Naties was een uithangbord van hoop voor mij terwijl ik opgroeide in Korea in oorlogstijd. Zeventig jaar na de oprichting blijft de VN een baken voor de mensheid." 

Jacht op beren geopend in Florida

Vanaf zaterdag is de berenjacht in de Amerikaanse staat Florida geopend. Voor het eerst in twintig jaar mag op zwarte beren gejaagd worden. In totaal mogen tweehonderd beren worden gedood. Op 30 oktober sluit het jachtseizoen.

PSV gaat op bezoek bij FC Twente in eredivisie

In de tiende speelronde van de eredivisie worden zaterdagavond vier wedstrijden gespeeld. Landskampioen PSV probeert zich op bezoek bij FC Twente te herstellen van de matige resultaten in de laatste twee duels: de 1-1 tegen Excelsior en de 2-0 nederlaag tegen VfL Wolfsburg in de Champions League. De aftrap in Enschede is om 19.45 uur. De 'eredivisie-avond’ begint om 18.30 uur met het duel tussen Willem II en sc Heerenveen. Bij de Friezen zit interim-coach Foppe de Haan op de bank. De andere duels zijn De Graafschap-Heracles Almelo (19.45 uur) en Roda JC-Excelsior (20.45 uur).

Nederlandse turnsters in actie op WK

De Nederlandse turners werken zaterdag de kwalificaties in de landenwedstrijd af op de WK in Glasgow. De equipe van bondscoach Gerben Wiersma bestaat uit Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Mara Titarsolej, Lisa Top, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers. De top acht plaatst zich rechtstreeks voor de Spelen van Rio de Janeiro, de nummer negen tot en met zestien krijgen een herkansing op een olympisch kwalificatietoernooi. Het Nederlandse team komt vanaf 17.30 uur Nederlandse tijd in actie en begint op brug.

Kwalificatie voor Grand Prix Verenigde Staten

In Austin wordt zaterdag de kwalificatie verreden voor de Grand Prix van de Verenigde Staten van zondag. Max Verstappen mikt op een plaats bij de eerste tien op de grid. Lewis Hamilton, die zich dit weekeinde kan kronen tot wereldkampioen, geldt als de topfavoriet in de strijd om pole position. De kwalificatie begint om 20.00 uur Nederlandse tijd. Eerder op de dag, vanaf 17.00 uur, is eerst nog de derde vrije training.

Weer en verkeer:

De bewolking blijft vannacht overheersen en het koelt daardoor nauwelijks af. Zaterdag is het ook op veel plaatsen bewolkt, al is de zon in het oosten en noordoosten mogelijk even te zien. Zaterdagavond gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt maximaal 15 graden. 

Volgens de ANWB gaan er in het weekend geen snelwegen dicht voor werkzaamheden. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie