Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 oktober 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

PSV vervolgt Champions League tegen VfL Wolfsburg

PSV neemt het woensdagavond in de Champions League op tegen VfL Wolfsburg, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Bundesliga en bovendien de Duitse beker won. Na twee pouleduels bezetten de Eindhovenaren de eerste plaats met drie punten. Ook alle andere groepsgenoten (naast Wolfsburg zijn dat CSKA Moskou en Manchester United) hebben drie punten. Aanvalsleider van Wolfsburg is Bas Dost, die deze jaargang al zes treffers maakte in de Bundesliga. Om 20.45 uur is de aftrap in de Volkswagen Arena. Het duel tussen VfL Wolfsburg en PSV wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6.

Rechtszaak tegen verdachten rellen Schilderswijk

In de rechtbank van Den Haag dient woensdag de zaak tegen zes personen die worden verdacht van betrokkenheid bij rellen in de Schilderswijk eind juni en begin juli. Deze rellen braken uit na de dood van Mitch Henriquez. Henriquez overleed eind juni nadat hij was overmeesterd door Haagse agenten.

Kerry praat met Netanyahu in Berlijn

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken praat in Berlijn met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Aanleiding is de recente geweldsescalatie in met name Jeruzalem. Kerry wil bemiddelen in het conflict en heeft ook een gesprek met de Palestijnse leider Mahmoud Abbas gepland. 

En verder:

- Doet de Raad van State uitspraak over de weigering door het college van B&W van Amsterdam om een islamitische scholengemeenschap te huisvesten in de hoofdstad.

- Komen diverse grote bedrijven met hun cijfers van het derde kwartaal, waaronder Boeing, Coca Cola, General Motors 

Weer en verkeer:

Opnieuw daalt vannacht mist neer in grote delen van het land, waar weggebruikers last van kunnen krijgen. Ook tijdens de ochtendspits is er overlast, verwachten diverse weerbureaus en de VerkeersInformatieDienst (VID). Zij waarschuwen dinsdagavond voor slecht zicht op de wegen in het westen, midden en oosten van het land.

Woensdagochtend is het verder wisselend bewolkt en is her en der de zon te zien. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe en volgt er uiteindelijk regen. Soms kan het even stevig doorregenen. Het wordt 11 tot 13 graden en de zuidwestenwind is matig tot aan de kust krachtig.

De ANWB verwacht voor woensdag een rustige spits vanwege de herfstvakantie, met uitzondering van het zuiden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie