Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 oktober 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Bekendmaking winnaar Nobelprijs voor de Natuurkunde

Dinsdag wordt bekendgemaakt wie dit jaar beslag legt (leggen) op de Nobelprijs voor de Natuurkunde. De prijs wordt uitgereikt door de Zweedse Koninklijke Academie van Wetenschappen. Vorig jaar ging de Nobelprijs voor de Natuurkunde naar de Japanners Isamu Akasaki en Hiroshi Amano en de Amerikaanse Japanner Shuji Nakamura voor de uitvinding van de blauwkleurige led.

Training Oranje in aanloop cruciale duels

Het Nederlands elftal werkt dinsdag een training af in de aanloop naar de beslissende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (volgende week dinsdag). De oefensessie op het veld van Quick Boys begint om 11.45 uur. Oranje traint woensdag nog eenmaal in Nederland en vliegt aansluitend naar Astana. Na de nederlagen van vorige maand tegen IJsland en Turkije heeft de equipe van bondscoach Daley Blind deelname aan het EK niet meer in eigen hand.

Uitspraak in zaak tegen Dean Saunders

Dinsdag hoort Dean Saunders welk oordeel de rechter zal uitspreken in de zaak tegen de zanger. Het Openbaar Ministerie eiste reeds drie jaar celstraf. Volgens de aanklaagster heeft hij vorig jaar de auto van zijn voormalige schoonouders in brand gestoken en zijn ex-vriendin neergeslagen, zo bleek voor de rechtbank in Alkmaar. Saunders ontkent.

Nieuwe editie Dikke Van Dale komt uit

Dinsdag verschijnt er voor het eerst in tien jaar weer een editie van de Dikke Van Dale. De vijftiende versie van het bekendste woordenboek van Nederland is dikker dan ooit, met 4.880 bladzijden. In de drie delen van de 'taalbijbel' zijn meer dan 18.000 nieuwe trefwoorden toegevoegd uit het Nederlandse en Vlaamse taalgebied, zoals naamglossy (een glossy vernoemd naar een bekende persoon) en zelfscankassa.

Weer en verkeer:

Dinsdagochtend wordt het op veel plaatsen droog en is er zelfs even wat zon. In de middag vallen er een aantal buien en is er ook kans op een klap onweer. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. Woensdag vallen er nog een paar buien, daarna is het op de meeste plaatsen droog maar wel frisser.

Weer: Vanmiddag buien, kans onweer

Weer: Vanmiddag buien, kans onweer
Weer: Vanmiddag buien, kans onweer

De ANWB rekent dinsdagochtend op een normale spits met drukte op de gebruikelijke plaatsen.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie