Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 oktober 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Ajax en PSV tegenover elkaar in eredivisie

In de eredivisie zijn alle ogen zondag gericht op de topper tussen Ajax en PSV. De Amsterdammers voeren de ranglijst aan met negentien punten, vijf meer dan PSV. Afgelopen seizoen zegevierden de Eindhovenaren met 3-1 in de Amsterdam Arena. De aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur.

De eredivisiezondag begint om 12.30 uur met het duel tussen De Graafschap en Feyenoord. De andere wedstrijden zijn Vitesse-FC Groningen (14.30 uur) en AZ-FC Twente (16.45 uur).

Centraal Afrikaanse Republiek stemt over nieuwe grondwet

Inwoners van de Centraal Afrikaanse Republiek stemmen zondag in een referendum over een nieuwe grondwet. Het is de eerste keer dat inwoners naar de stembus mogen sinds de staatsgreep in 2013.

In aanloop naar de verkiezingen is het opnieuw onrustig in de hoofdstad Bangui. Milities die de regering van interim-president Catherine Samba-Panza omver willen werpen, verstoorden er afgelopen week de orde.

De Centraal Afrikaanse Republiek wordt geteisterd door gevechten tussen christelijke en moslimmilities. De onlusten begonnen in maart 2013 toen islamitische rebellen de macht grepen. Blauwhelmen van de Verenigde Naties proberen de situatie te stabiliseren.

Portugezen kiezen nieuw parlement

Portugal kiest zondag een nieuw parlement. De Portugese regering van premier Pedro Passos Coelho nam de afgelopen jaren impopulaire bezuinigingsmaatregelen om het begrotingstekort in het land terug te dringen.

Toch is de kans groot dat Passos Coelho de verkiezingen van zondag wint. Portugal slaagde er vorig jaar in de miljardenlening aan Europese geldschieters terug te betalen. In de peilingen gaat de regeringspartij vrijwel gelijk op met de socialisten, de grootste oppositiepartij.

Volleybalvrouwen in EK-finale

De Nederlandse volleybalsters hebben zich in Rotterdam weten te plaatsen voor de finale van het EK Volleybal. De vrouwen wonnen zaterdag met 3-0 van Turkije.

De finale in Ahoy Rotterdam tegen Rusland begint zondag om 17.00 uur in Rotterdam.

En verder:

- Is het zondag wereldwijd Dierendag. 4 oktober staat ook wel bekend als de dag van de Heilige Franciscus. De Italiaanse monnik overleed op 3 oktober 1226 en bekommerde zich onder meer om dieren en planten.

- Is het 23 jaar geleden dat een Boeing van vliegmaatschappij El Al zich in een flat boorde in de Amsterdamse Bijlmer. De Bijlmerramp kostte aan 43 mensen het leven. Zondag wordt een krans gelegd bij het monument in Amsterdam Zuidoost. 

Weer:

Zaterdagavond en zaterdagnacht is het wisselend bewolkt en het blijft droog. Het koelt af tot een graad of 7.

Zondag trekken de wolken oostwaarts weg, waarna de zon weer volop schijnt. Het wordt 17 tot 20 graden. Er staat een matige wind uit het zuidwesten.

Na het weekeinde wordt het wisselvalliger. Maandag waait er een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind. Laat op de dag neemt de kans op regen toe, waarna het dinsdag tamelijk nat is.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie