Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 3 oktober 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Separatisten Oekraïne trekken tanks terug

Volgens een kolonel van de milities in de regio Loehansk worden vanaf 9.00 uur (Nederlandse tijd) tanks teruggetrokken vanaf de frontlinie. De tanks worden, als de separatisten hun woord houden, 15 kilometer verderop gestationeerd. De terugtrekking zal in twee fases plaatsvinden; de tweede fase start op 18 oktober. 

Volleybalsters strijden om plek in EK-finale

De Nederlandse volleybalsters kunnen zich zaterdag voor het eerst sinds 2009 plaatsen voor de EK-finale. In de halve eindstrijd is Turkije de opponent in Rotterdam. De confrontatie begint om 15.30 uur. Oranje boekte dit toernooi al vier overtuigende zeges, waaronder donderdag in de kwartfinales op Polen. In de andere halve finale staan Rusland en Servië tegenover elkaar. De finale wordt zondag gespeeld.

Vier duels in eredivisie

In de eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma. De topclubs komen zondag pas in actie, in de Amsterdam Arena kruisen Ajax en PSV dan de degens. Zaterdag is het de beurt aan onder meer Willem II en PEC Zwolle, die vanaf 19.45 uur tegenover elkaar staan in Tilburg. PEC bezet de vijfde plaats na zeven speelrondes. De andere duels van zaterdagavond zijn NEC-ADO Den Haag (18.30 uur), Roda JC-SC Cambuur (19.45 uur) en Excelsior-FC Utrecht (20.45 uur).

En verder:

- Begint zaterdag het Weekend van de Wetenschap, met activiteiten bij meer dan tweehonderd musea, instituten, universiteiten, instellingen en bedrijven in Nederland.

- En viert Duitsland dat het 25 jaar geleden is dat Oost- en West-Duitsland herenigd werden.

Weer:

Vannacht is het helder en koelt het flink af naar temperaturen tussen de 3 en 7 graden. In het noorden van Nederland kan mist voorkomen. Aan het einde van de nacht neemt vanuit het zuidwesten de sluierbewolking toe.

Zaterdag overdag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking verder toe, er blijft ruimte voor de zon en het blijft overal droog. Bij een zwakke variabele wind wordt het 18 tot 20 graden. Zondag is er ook een afwisseling van zon en wolkenvelden. Ook dan is het droog en wordt het maximaal 18 tot 20 graden.

Verkeersdiensten waarschuwen automobilisten die vrijdagnacht de weg opgaan voor mist. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie