Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 september 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

Uitspraak in zaak cocaïne-smokkel via Schiphol

Een 35-jarige wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol wordt verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel via de luchthaven. Donderdag is de uitspraak. Het Openbaar Ministerie had eerder drie jaar cel geëist, waarvan één voorwaardelijk. 

Feyenoord-PEC Zwolle in bekertoernooi

In het KNVB-bekertoernooi worden donderdagavond de laatste twee duels in de tweede ronde afgewerkt. Om 18.30 uur staan de Jupiler League-clubs RKC Waalwijk en Helmond Sport tegenover elkaar en om 20.45 uur is de aftrap bij Feyenoord-PEC Zwolle. De Rotterdammers staan na zes speelrondes op de vierde plaats in de eredivisie, één plek onder PEC Zwolle. Aan het einde van de avond wordt er geloot voor de derde ronde, waaraan 32 clubs deelnemen.

Offerfeest van start voor moslims

Anderhalf miljard moslims in de wereld vieren donderdag het offerfeest, de belangrijkste religieuze dag van het jaar. De festiviteiten duren vier dagen. In de Saoedi-Arabische stad Mekka waren woensdag al honderdduizenden pelgrims bijeen. De gelovigen zijn traditioneel in het wit gekleed en gedenken op de berg Arafat de profeet Mohammed.

Weer en verkeer

Donderdagochtend is er sprake van lichte regen of motregen. Morgenavond wordt het vanuit het westen droger. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 17 graden. Vanaf vrijdag blijft het droog en volgen er een paar zonnige dagen. Wel is er in de ochtenden eerst kans op mist.

De ANWB verwacht donderdag een normale ochtendspits zonder bijzonderheden. Van de lichte buien zal het verkeer weinig hinder ondervinden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie