Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 september 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

Laatste kans Burkina Faso om interim-regering te herstellen

De tijdelijke regering van Burkina Faso moet uiterlijk dinsdag weer aan de macht zijn in het West-Afrikaanse land. Dinsdag verloopt een deadline van de Afrikaanse Unie om de positie van de interim-regering te herstellen. Vorige week pleegden militairen een staatgreep, waarbij de interim-president en zijn regering gevangen werden genomen.

Na onderhandelingen van onder meer Benin en Senegal beloofden de militairen de interim-regering de macht terug te geven. Tot op heden is dat nog niet gebeurd. De Afrikaanse Unie dreigt met economische sancties tegen het land, zoals het instellen van een reisverbod en het bevriezen van banktegoeden.

Leiders van vijftien West-Afrikaanse landen komen dinsdag in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja bijeen om te praten over de situatie in Burkina Faso

Italiaanse rechter doet uitspraak in zaak maffiamoorden

In Italië staat een 44-jarige man voor de rechter die verantwoordelijk wordt gehouden voor het plegen van vier moorden in het criminele circuit in Nederland. Tegen Tiziano G. is een levenslange celstraf geëist. G. zou in 2002 twee Brazilianen hebben doodgeschoten die langs de A12 ter hoogte van Woerden werden gevonden. Ook schoot hij vermoedelijk twee mannen uit voormalig Joegoslavië dood in café The News in Amsterdam.

De mannen kregen ruzie met de maffiaclan van G. na een drugsdeal. Bij de moord op de Braziliaanse slachtoffers zou ook een Nederlandse man betrokken zijn, maar hij werd in 2008 door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken.

Verdachte aanrijding Bram Moszkowicz voor de rechter

Dinsdag staat een 29-jarige man in Amsterdam voor de rechter die wordt verdacht van een poging tot doodslag op voormalig advocaat Bram Moszkowicz. De verdachte reed in maart 2014 met hoge snelheid in op de auto van Moszkowicz. De man zou op de vlucht zijn geweest voor de politie en vluchtte na de aanrijding te voet. Agenten konden hem daarna inrekenen.

Moszkowicz en zijn dochter die naast hem zat, bleven ongedeerd. De auto van de voormalig top-advocaat raakte zwaar beschadigd.

Europese bewindvoerders praten over vluchtelingen

De bewindsvoerders voor Binnenlandse Zaken en Justitie van de Europese Unie proberen het dinsdag opnieuw eens te worden over de verdeling van vluchtelingen over de lidstaten.

Onder leiding van EU-voorzitter Luxemburg moet een oplossing worden gezocht voor de toestroom in Italië en Griekenland, die de opvang niet meer aan kunnen. Ten minste 120.000 migranten zouden met spoed in andere lidstaten moeten worden ondergebracht, om de druk op Zuid-Europese staten te verlichten.

Vrouwen strijden om wereldtitel tijdrijden

Op de WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond staat dinsdag de individuele tijdrit voor vrouwen op het programma. De deelnemers moeten een parcours van 30 kilometer afleggen. Namens Nederland verschijnen Ellen van Dijk en Anna van der Breggen aan de start.

Twee jaar geleden veroverde Van Dijk goud op dit onderdeel. De tijdrit voor vrouwen begint om 19.30 uur en eindigt ruim drie uur later.

En verder….

- Staat zanger Dean Saunders voor de rechter in Alkmaar. Hij wordt onder meer verdacht van een mishandeling in Zaandijk op 15 december 2014. Daarnaast zou de Popstars-winnaar brand hebben gesticht in een auto. Hij wordt ook verdacht van wapenbezit.

- Speelt PSV thuis om de KNVB-beker tegen SC Cambuur.

- Reist paus Franciscus vanuit Cuba door naar de Verenigde Staten. 

Weer en verkeer

Dinsdag is het overwegend bewolkt in het zuiden en krijgt de neerslag een meer buiig karakter. In het noorden is er ook ruimte voor de zon. Vooral 's middags is er een (kleine) kans op onweer. Het wordt ongeveer 16 graden.

Vanwege de verwachte regenval rekent de ANWB dinsdagochtend op een zware avondspits. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie