Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 september 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

Netanyahu bezoekt Poetin

De Israëlische premier spreekt met de Russische president over de groeiende militaire betrokkenheid van Rusland in Syrië. Syrië is buurland en vijand van Israël, en Netanyahu wil in Moskou duidelijk maken dat wapens van Russische makelij in handen kunnen vallen van Hezbollah en andere strijdgroepen. 

Nieuw kabinet Australië maandag beëdigd

Het nieuwe kabinet van premier Malcolm Turnbull wordt maandag ingezworen. Of zijn voorganger Tony Abbott een post krijgt, is nog onbekend. Abbott werd maandag weggestemd door zijn eigen Liberale Partij. Hij haalde 44 stemmen, tegenover 54 voor Turnbull, die daarmee de zesde premier in acht jaar werd.

De regering van Abbott lag onder vuur vanwege vermeende misstappen, onderlinge onenigheid en het lekken van vertrouwelijke informatie. Turnbull had daarnaast felle kritiek op het economisch beleid van Abbott.

Rechtszaak in België tegen Facebook

In Brussel start omstreeks 9.30 uur een rechtszaak van de Belgische Privacycommissie tegen Facebook. De commissie vindt dat het sociale netwerk de privégegevens van gebruikers verwerkt zonder dat het bedrijf daar de juiste toestemming voor heeft.

Zitting over uitlevering oprichter Megaupload

In Nieuw-Zeeland wordt een zitting gehouden over de mogelijke uitlevering van Kim Dotcom, internetondernemer en oprichter van de site Megaupload. De VS wil hem al jarenlang berechten voor het faciliteren van auteursrechtenschendingen via die site, maar het proces rond zijn uitlevering is meermaals uitgesteld.

Circus Renz houdt benefietconcert

Circus Renz houdt een benefietconcert aan de Karpendonkse Plas in Eindhoven om uit de financiële problemen te komen. Het circus hoopt 50.000 euro op te halen.

Uitreiking Gouden Notekraker

In poptempel Paradiso wordt maandag de Gouden Notekraker uitgereikt. Acteur Pierre Bokma en actrices Eva van de Wijdeven en Kim van Kooten zijn genomineerd, evenals zanger Dotan, de band Kensington en rapper Typhoon. De Gouden Notekraker is een prijs van uitvoerende kunstenaars voor andere uitvoerende kunstenaars. 

Weer en verkeer

Maandag valt opnieuw een enkele bui; vooral in het westen en noorden. Enkele wisselvallige dagen volgen, maar vanaf donderdag is er kans op zonnig nazomerweer. 

De ANWB rekent voor maandagochtend op een normale spits. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie