Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 september 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

Oktoberfest 2015 van start

In de Zuid-Duitse stad München tapt burgemeester Dieter Reiter zaterdag om 12.00 uur het eerste vat bier van Oktoberfest 2015. Gehuld in klederdracht drinkt met twee weken lang bier uit grote pullen aan lange tafels in grote tenten. Op 4 oktober 2015 zijn de laatste festiviteiten.  

Lees een NUweekend-artikel over Oktoberfest van vorig jaar

Paus Franciscus brengt bezoek aan Cuba

De kerkvorst bezocht het land nog nooit. Hij komt zaterdag aan, en op zondagmiddag ontmoet hij president Raúl Castro. Geruchten dat de paus ook op bezoek zou gaan bij oud-president en revolutieleider Fidel Castro zijn niet bevestigd. 

PSV stuit op Heracles Almelo in eredivisie

Vier dagen na de verrassende 2-1 zege op Manchester United in de Champions League gaat PSV in de eredivisie op bezoek bij Heracles Almelo. De landskampioen is na vijf duels nog ongeslagen, al speelde het al wel twee keer gelijk. Heracles bezet verrassend de tweede plaats met twaalf punten, eentje meer dan PSV. De aftrap is om 19.45 uur. Er zijn drie andere eredivisiewedstrijden zaterdagavond: SC Cambuur-FC Twente (18.30 uur), PEC Zwolle-ADO Den Haag (19.45 uur) en Willem II-FC Utrecht (20.45 uur).

Weer en verkeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er opklaringen, meldt het KNMI. Er kan een mistbank ontstaan en in de kustgebieden kan een bui vallen. Zaterdag is het bewolkt en in de ochtend kan er wat regen vallen. Het wordt ongeveer 17 graden. 

Dit weekend zijn er geen grote werkzaamheden op de weg. De ANWB rekent dan ook niet op echte verkeersdrukte. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie