Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 september 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitspraak rechtszaak tussen NAM en woningbezitters

De rechtbank in Assen doet woensdag om 10.00 uur uitspraak in de rechtszaak tussen de NAM en woningbezitters in het bevingsgebied in het noordoosten van Nederland. De woningbezitters van in totaal bijna 100.000 woningen vinden dat ze gecompenseerd moeten worden voor de waardedaling van hun woning, ook zonder dat ze die verkopen. De NAM wil eventuele waardedaling alleen vergoeden, zodra een woning is verkocht.

2. Dumoulin verdedigt leiderstrui Vuelta in koninginnenrit

Woensdag wordt duidelijk of Tom Dumoulin eventueel in aanmerking komt voor de eindzege in de Ronde van Spanje. De absolute koninginnenrit in deze Vuelta voert het peloton van Andorra la Vella naar Els Cortals d'Encamp over vijf zeer zware beklimmingen. De aankomst ligt bergop. Leider Dumoulin verdedigt een voorsprong van 57 seconden op nummer twee Joaquim Rodriguez. Tourwinnaar Chris Froome staat achtste op 1.18 minuut.

3. Laatste training Oranje in aanloop naar IJsland

Het Nederlands elftal werkt woensdag de afsluitende training af in de aanloop naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland van donderdagavond. De selectie van bondscoach Danny Blind traint op het veld van Quick Boys in Katwijk. De keuzeheer geeft vanaf 15.00 uur een persconferentie, waarbij ook een speler aan zal schuiven. Oranje kan zich donderdag eigenlijk geen puntenverlies permitteren op weg naar het EK 2016.

Weer en verkeer

Woensdag is het licht wisselvallig. Er valt nu en dan een bui en het kwik komt niet veel verder dan 17 of 18 graden. Soms valt er een bui en van tijd tot tijd is er even zon.

De VID verwacht woensdag een lichte ochtendspits met files op de gebruikelijke knelpunten. Alleen regen kan roet in het eten gooien. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie