Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 september 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Tweede Kamer terug van reces

Na zo'n twee maanden reces keert de Tweede Kamer terug naar het Binnenhof om opnieuw met elkaar en het kabinet de degens te kruisen over urgente thema's als asielbeleid, de euro en de nationale veiligheid. Ook bereidt men zich al voor op Prinsjesdag, dat dit jaar vroeg valt: op 15 september.

Oranje werkt besloten training af

De selectie van het Nederlands elftal werkt dinsdag een besloten training af in de aanloop naar de cruciale EK-voorrondewedstrijden tegen IJsland (donderdag) en Turkije (zondag). De sessie in de Amsterdam Arena begint om 12.15 uur. Oranje bezet momenteel de derde plaats in de kwalificatiegroep. De nummer één en twee van de poules kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK, evenals de beste nummer drie. De andere nummers drie verdelen in play-offs de laatste vier tickets.

FNV komt met tussenstand cao-seizoen

FNV presenteert dinsdagochtend om 11.00 uur een tussenstand van het cao-seizoen. De vakcentrale zet de afgesloten cao’s op een rij, maar blikt ook vooruit naar welke afspraken de vakbonden de komende tijd willen maken.

Oceanologen maken nieuwe berekeningen MH370

Oceanologen uit de Duitse stad Kiel presenteren dinsdag nieuwe berekeningen over het vermiste vliegtuig MH370. Het toestel van Malaysia Airlines verdween zestien maanden geleden van de radar. Uit de berekeningen van de Duitse onderzoekers zou blijken dat de Boeing 777 op een andere plek in de Indische Oceaan is gestort dan tot nu toe steeds werd aangenomen.

En verder:

- Kunnen stellen die van plan zijn te gaan trouwen of die een geregistreerd partnerschap willen aangaan, vanaf 1 september volstaan met een elektronische melding van hun plannen aan de gemeente waar ze willen trouwen. 

- Worden de nominaties voorde Gouden Kalveren bekendgemaakt.

Weer en verkeer

Dinsdag is het maximaal 18 tot 20 graden, is er af en toe zon en valt er een enkele regenbui. De wind is matig tot vrij krachtig uit het westen of noordwesten.

De ochtendspits loopt dinsdag naar verwachting regulier, meldt de VID.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie