Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 31 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Feyenoord-relschoppers Rome voor rechter

Maandag moeten de 44 mannen (17 tot 41 jaar) die in Nederland werden opgespoord na de ongeregeldheden bij de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord, zich voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank verantwoorden. Het gaat om een regiezitting, naar verwachting worden de zaken inhoudelijk behandeld tussen 27 november en 4 december.

Bij de rellen voorafgaand aan de wedstrijd AS Roma-Feyenoord, op 19 februari 2015, raakten de historische fontein en het plein Piazza d'Espagna ernstig beschadigd. 

2. Laatste dag transfermarkt

Eredivisieclubs hebben maandag nog tot 0.00 uur de tijd om zich te versterken met spelers. In de nacht van maandag op dinsdag verstrijkt de transferdeadline.

De afgelopen jaren gebeurde er relatief weinig op deadline day. Topclubs gebruiken deze dag vaak nog wel om overbodige spelers te verhuren. In de meeste landen sluit de transfermarkt op maandag, maar in Engeland hebben clubs nog een dag langer de tijd om spelers aan te trekken. 

3. Oranje begint aan voorbereiding cruciale duels

De spelers van het Nederlands elftal verzamelen zich maandag in Noordwijk in de aanloop naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Het worden de eerste interlands onder leiding van de nieuwe bondscoach Danny Blind.

Vanaf 16.30 uur werkt Oranje op het veld van Quick Boys de eerste training af, aansluitend volgt een persconferentie van Blind. Nederland bezet na zes duels de derde plaats in de kwalificatiepoule. Alleen de nummers één en twee van alle groepen alsmede de beste nummer drie plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.

En verder:

- opent koning Willem-Alexander het hogeschooljaar op de Haagse Hogeschool. 

- gaat maandag de US Open van start, met Marin Cilic en Serena Williams als titelverdedigers in het enkelspel en met de Nederlandse deelnemers Robin Haase en Kiki Bertens.

Weer en verkeer

In het hele land zijn de vakanties maandag voorbij. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) zal de maandagochtendspits dus merkbaar drukker zijn dan afgelopen tijd. De kans op regen is groot waardoor de spits kan uitkomen in de categorie zwaar.

Maandagochtend trekken de buien weg en breekt de zon door. Het wordt dan 24 tot 30 graden. In de namiddag en avond volgen nieuwe regen- en onweersbuien waarna de warmte wordt verdreven.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie