Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. EU-ministers bespreken veiligheid na incident Thalys

De Europese ministers bespreken in de Franse hoofdstad Parijs "concrete voorstellen", zo kondigde de Franse minister van Binnenlandse Zaken eerder aan. De ontmoeting is ruim een week na het incident in de Thalys van Amsterdam naar Parijs, een aanslag van een gewapende man voorkomen werd. Veiligheidsdiensten zijn sindsdien extra alert en in meerdere landen gaan stemmen op voor een betere beveiliging van treinen. Ook de Nederlandse minister van Justitie Ard van der Steur is bij het overleg.

2. Veel finales op WK atletiek

Liefst zeven gouden medailles worden zaterdag verdeeld op de WK atletiek. Onder meer op de 50 kilometer snelwandelen bij de mannen en de tienkamp bij de mannen valt de beslissing. Aan dat laatste onderdeel doen de Nederlanders Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun mee. De Nederlandse estafetteteams proberen zich in de series te plaatsen voor de finale op de 4x100 meter. Bij de vrouwen zit Dafne Schippers in het team.

3. Koning bij viering Dag van het Verzet

Oud-verzetsstrijders vieren zaterdagochtend de 'Dag van het Verzet', hun jaarlijkse reünie waar ze herinneringen ophalen aan hun heldendaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook koning Willem-Alexander luistert de bijeenkomst dit keer op, die plaatsvindt in een zorgcentrum voor geüniformeerden van Stichting De Basis in Doorn. Op de reünie worden 23 oud-verzetsmensen verwacht, met een gemiddelde leeftijd van 93 jaar.

4. New Orleans herdenkt orkaan Katrina van tien jaar geleden

Op 29 augustus 2005 bereikte orkaan Katrina de zuidelijke kust van de Verenigde Staten. Aan land werden windsnelheden tot ruim tweehonderd kilometer per uur gemeten en het water stroomde New Orleans binnen. Zeker 80 procent van de stad liep onder, circa 1.800 mensen kwamen om en honderdduizenden raakten dakloos.

5. Hockeyers in finale EK

De Nederlandse hockeyers duelleren zaterdag met Duitsland om de Europese titel. In 2007 kroonde Oranje zich voor het laatst tot Europees kampioen, ten koste van Spanje. De winnaars van de voorbije EK-edities waren Engeland, Duitsland en Duitsland. Dit EK heeft Nederland nog geen enkele treffer geïncasseerd. De finale tussen Nederland en Duitsland begint om 17.30 uur.

6. Vier wedstrijden in eredivisie

In de eredivisie staan zaterdagavond vier wedstrijden op het programma. Om 20.45 uur begint de derby van Overijssel tussen Heracles Almelo en het kwakkelende FC Twente. Het nog puntloze De Graafschap treedt vanaf 19.45 uur in Rotterdam aan tegen Excelsior. De andere wedstrijden van zaterdagavond zijn FC Utrecht-FC Groningen (18.30 uur) en sc Heerenveen-PEC Zwolle (19.45 uur). De traditionele top drie komt zondag pas in actie.

Het weer

Zaterdag is het vrij zonnig met weinig wind en maxima van 21 tot 26 graden. Later in de avond en nacht trekken enkele stevige buien over het land. Zondag wordt het drukkend warm met 24 tot 31 graden, gevolgd door nieuwe buien.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie