Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Schippers loopt WK-finale 200 meter

Dafne Schippers kan vrijdag historie schrijven door de 200 meter te winnen bij de WK atletiek in Peking. De 23-jarige Utrechtse bereikte donderdag overtuigend de finale. Afgelopen maandag legde Schippers op de 100 meter al beslag op de zilveren medaille. Shelly-Ann Fraser-Pryce, die haar toen als enige aftroefde, ontbreekt op de dubbele sprintafstand. De eindstrijd begint om 15.00 uur Nederlandse tijd.

CBS komt met cijfers over bijstand

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt vrijdag verschillende cijfers bekend. Zo maakt het om 07.00 uur bekend of het aantal mensen met een bijstandsuitkering in het tweede kwartaal van dit jaar is gestegen of gedaald. In het eerste kwartaal was nog sprake van een stijging van het aantal mensen met een bijstandsuitkering.

Bondscoach Blind maakt definitieve Oranje-selectie bekend

Bondscoach Danny Blind maakt vrijdag rond 12.00 uur zijn definitieve selectie bekend voor de komende twee interlands. De oud-verdediger nam deze zomer het stokje over van Guus Hiddink. De meest verrassende namen in de voorselectie waren die van de Ajacieden Kenny Tete en Jairo Riedewald. Oranje speelt komende maand cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Momenteel staat Nederland derde in de poule, een plek die aan het einde van de rit zeer waarschijnlijk leidt tot deelname aan de play-offs.

Loting Europa League met Ajax, AZ en FC Groningen

Vanaf 13.00 uur wordt in Monaco geloot voor de eerste ronde van de Europa League. De 48 clubs worden onderverdeeld in twaalf poules, waarvan de eerste twee zich plaatsen voor de knock-outfase van na de winterstop. Namens Nederland doen Ajax, AZ en FC Groningen mee aan de groepsfase. Ajax en AZ plaatsten zich donderdagavond voor het hoofdtoernooi. Groningen was als bekerwinnaar direct geplaatst. 

Het weer

Vrijdag zijn er perioden met zon en kan er op een enkele plek nog een enkele bui vallen. Het wordt in de middag tussen de 20 en 21 graden. Zaterdag is het vrij zonnig met temperaturen rond 25. De verwachting voor zondag is nog erg onzeker.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie