Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. CBS komt met cijfers bouw

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag bekend hoe succesvol het tweede kwartaal van dit jaar was voor de bouw. In de bouw was in het eerste kwartaal nog een stijging te zien van 5 procent, ten opzichte van diezelfde periode in 2014.

2. Ajax en AZ hopen Europa League te bereiken

Het is een belangrijke avond voor het Nederlandse voetbal. In navolging van bekerwinnaar FC Groningen hopen Ajax en AZ de poulefase van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers verdedigen in Tsjechië vanaf 18.00 uur een 1-0 voorsprong tegen Jablonec. AZ probeert vanaf 20.00 uur in eigen huis de 3-2 nederlaag tegen het Roemeense FC Astra te repareren. De loting van de poulefase voor de Europa League is vrijdag.

4. Schippers gaat voor finaleplaats op 200 meter op WK

Dafne Schippers probeert zich donderdagmiddag te plaatsen voor de eindstrijd op de 200 meter bij de WK atletiek in Peking. De Utrechtse overleefde woensdag zeer overtuigend de series en geldt zeker na haar zilver op de 100 meter als een van de favorieten op de dubbele sprintafstand. Schippers is ingedeeld in de tweede halve eindstrijd. Deze begint om 13.43 uur Nederlandse tijd. Om 14.55 uur is de finale op de 200 meter bij de mannen met een nieuwe strijd tussen Usain Bolt en Justin Gatlin.

4. Loting hoofdtoernooi Champions League

Landskampioen PSV weet donderdagavond tegen welke drie clubs het moet aantreden in de poulefase van de Champions League. De Eindhovenaren, die na zeven jaar terugkeren op het hoogste podium, zijn een van de acht groepshoofden bij de loting in Nyon. Tijdens de ceremonie, die om 17.45 uur begint, wordt ook de Europees voetballer van het jaar bekendgemaakt. Lionel Messi, Luis Suarez en Cristiano Ronaldo strijden om deze prijs.

Het weer

Donderdag is het bewolkt met van tijd tot tijd regen. Het wordt 16 tot 19 graden. Vrijdag is er weer wat zon en wordt het iets warmer.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie