Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

Uitspraak zaak Hoes vs Powned

Woensdag doet de rechter uitspraak in de zaak tussen scheidend burgemeester van Maastricht Onno Hoes en omroep Powned. Hoes eist dat de omroep de verborgen camerabeelden van afspraakjes die de burgemeester eind vorig jaar had met een jonge jongen, van de eigen website en uitzendinggemist.nl verwijdert, verdere verspreiding onmogelijk maakt en de originele aan hem afstaat. 

Drie duels in eredivisie

De eerste speelronde in de eredivisie eindigt woensdag met drie wedstrijden die afgelopen weekeinde door de politiestaking niet door konden gaan. Om 18.30 uur is de aftrap bij het duel tussen bekerwinnaar FC Groningen en FC Twente. De Tukkers hebben deze zomer veel spelers verkocht om de financiële problemen te verlichten. Later op de avond worden PEC Zwolle-SC Cambuur (19.45 uur) en NEC-Excelsior (20.45 uur) nog gespeeld. 

Uitspraak over cardiologen voormalig Ruwaard van Putten ziekenhuis

De Raad van State doet woensdag uitspraak over een bevel van de inspecteur voor de gezondheidszorg aan de raad van bestuur van het (voormalige) Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse om om een aantal cardiologen voor de duur van zeven dagen geen zorg meer te laten verlenen. Deze cardiologen zouden dossiers niet op orde hebben gehad en onnodig grote risico's hebben genomen bij behandelingen. 

Het weer

Woensdag verandert er weinig in het weerbeeld. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af, verder landinwaarts wordt het 25 graden. Donderdag wordt het een paar graden warmer en schijnt de zon ook vaker. Later op de dag neemt wel de kans op een (onweers)bui toe.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie