Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Opruimen en onderzoek ongeval Alphen

Uren na het ongeval met twee bouwkranen en een brugdeel in Alphen aan den Rijn was maandag nog onduidelijk of er slachtoffers zijn. Reddingsteams en speurhonden zochten lang onder het puin, maar hebben niets gevonden. Eén man is daar levend onder vandaan gehaald. Het opruimen van de ravage zal nog enige tijd in beslag nemen. De gemeente heeft een noodverordening afgekondigd.

Het ongeval gebeurde bij de renovatie van de Koningin Julianabrug, die eind deze maand klaar zou zijn. Het Openbaar Ministerie heeft drie verdachten aangemerkt en is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

2. Ajax in actie in voorronde Champions League

Ajax probeert zich dinsdagavond ten koste van Rapid Wien te plaatsen voor de laatste voorronde in de Champions League. Na het 2-2 gelijkspel in Wenen hebben de Amsterdammers in de Arena aan een doelpuntloze remise genoeg om de Oostenrijkers uit te schakelen. Landskampioen PSV is al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League.

Het duel tussen Ajax en Rapid Wien begint om 20.15 uur en is live te volgen op SBS6 en NU.nl.

3. Zitting over WOB-verzoek Greenpeace

De Raad van State houdt dinsdag een zitting over het weigeren van het provinciebestuur van Groningen om op verzoek van Greenpeace documenten openbaar te maken over de Eemshaven. Greenpeace wil de documenten openbaar zien over de vergunningverlening voor de bouw van kolencentrales in de Eemshaven en voor de aanpassingen van de haven en vaargeul.

4. Twee Satudarah-leden staan terecht

Twee prominente leden van motorclub Satudarah staan dinsdag terecht in de rechtbank van Almelo wegens vrouwenhandel, uitbuiting van vrouwen, afpersing, bedreiging, fraude, wapenbezit en drugsbezit.

En verder:

- wordt de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag 54 jaar.

- behandelt de rechtbank in Dordrecht de zaak tegen een man uit Albrandswaard die wordt verdacht van het doodslaan van zijn 67-jarige buurvrouw met een hakmes eind 2014 in Poortugaal.

- en buigt de rechtbank zich over de zaak tegen een man (1994) uit Nissewaard die wordt verdacht van het bedreigen, mishandelen en verkrachten van een 16-jarig meisje op 1 januari. Het slachtoffer was geplaatst in een gesloten jeugdzorginrichting in de buurt van Alkmaar en was daar na een verlofbezoek aan haar ouders met kerst niet teruggekeerd.

Het weer

Komende nacht trekken de eerste regen- of onweersbuien vanuit België het land in. Dinsdag overdag komen er meer buien vanuit het westen, soms met onweer, die zich vervolgens oostwaarts over het land verplaatsen.

In de middag wordt het geleidelijk weer droog en breekt de zon ook vaker door. De temperatuur ligt dan rond 22 graden. Er steekt dan wel een matige, aan zee vrij krachtige westelijke wind op.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie