Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. PSV en Groningen tegenover elkaar in Johan Cruijff Schaal

Landskampioen PSV en bekerwinnaar FC Groningen strijden zondag om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd in de Amsterdam Arena geldt als de officieuze aftrap van het nieuwe seizoen. PSV won de Johan Cruijff Schaal al negen keer, FC Groningen nog nooit. Vorig jaar won PEC Zwolle de trofee door Ajax met 1-0 te verslaan. De wedstrijd tussen PSV en FC Groningen begint zondag om 18.00 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

2. Medaillekansen Nederland op WK zwemmen

Op de eerste dag van het langebaantoernooi tijdens de WK zwemmen in Kazan komen de Nederlanders in actie op vier onderdelen. Op drie van die onderdelen zijn er zondagavond medailles te verdienen. Nederland is vooral kansrijk op de 4x100 meter vrije slag, met onder anderen Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk. Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman komen in actie op de 400 meter vrije slag.

3. Deventer in teken van jaarlijkse Boekenmarkt

Eén van Deventers grootste evenementen, de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt, vindt zondag weer plaats. Bijna negenhonderd kramen vormen voor de 27ste keer een markt van ruim zes kilometer. De markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers. De markt duurt tot 17.30 uur.

Het weer

Zondag wordt het 21 tot 26 graden, op maandag 28 tot 31 graden. Beide dagen is er geregeld zon en blijft het meest droog. In de nacht naar dinsdag of dinsdag overdag vallen (onweers)buien.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie