Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 augustus 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Zwarte zaterdag op Europese wegen

De eerste zaterdag van augustus is traditioneel de drukste dag op de Europese autowegen. Begin augustus heeft Noord-Europa al even vakantie en grote delen van Frankrijk hebben heel augustus vrij. Bovendien gaat vanaf eind juli al een gedeelte van de vakantiegangers terug naar huis, waardoor het in beide richtingen druk is. 

Ook op Schiphol wordt zaterdag de drukste dag van het jaar verwacht. Bagage- en vrachtafhandelaars hebben acties aangekondigd.

2. Botenparade Gay Pride

De Amsterdam Gay Pride is zaterdag een week onderweg met de twintigste editie die draait om delen. 'Deel de liefde, houd van de verschillen', luidt het motto. Zaterdag staat het hoogtepunt op het programma: de botenparade door de grachten van Amsterdam.

3. Wielrenners naar Spanje voor Clasica San Sebastian

Zes dagen na het slot van de Tour de France wordt in Baskenland de Spaanse eendagskoers Clasica San Sebastian verreden. De beklimming van de Jaizkibel is traditioneel het grootste obstakel voor de renners in de 219 kilometer lange koers. Alejandro Valverde schreef de Clasica vorig jaar op zijn naam door Bauke Mollema voor te blijven. Ook dit jaar geldt Valverde als een van de favorieten.

4. Begrafenis Bobbi Kristina Brown

De familie van de deze week overleden Bobbi Kristina Brown neemt zaterdag afscheid van haar. De 22-jarige was de dochter van Whitney Houston en Bobby Brown. Bobbi Kristina werd eind januari bewusteloos in een badkuip gevonden en lag een halfjaar in een coma. Op 26 juli overleed ze.

Het weer

Zaterdag en zondag wordt het 20 tot 25 graden. Het blijft daarbij overal droog en de zon schijnt vaak. Maandag kan het ruim 30 graden worden, bij vrij zonnig weer. In de nacht naar dinsdag en dinsdag overdag gaan er (onweers)buien vallen.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie