Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 31 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Bekendmaking organisator Winterspelen 2022

Het Internationaal Olympisch comité (IOC) beslist vrijdag in welke stad de Olympische Winterspelen van 2022 worden gehouden. De bekendmaking vindt plaats in Kuala Lumpur. Alleen het Kazakse Almaty en het Chinese Peking zijn nog in de race. De verkiezing begint rond 10.15 uur Nederlandse tijd, waarschijnlijk is binnen enkele uren de winnaar bekend. In 2018 zijn de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. 

2. Eurostat komt met cijfers over eurozone

Het Europese statistiekenbureau Eurostat publiceert vrijdag om 11.00 uur verschillende cijfers. Zo maakt het bekend hoeveel duurder goederen en diensten deze maand zijn geworden in de eurozone. Daarnaast maakt het bekend hoe de werkloosheid zich in juni heeft ontwikkeld. In juni zwakte de inflatie in de eurolanden af tot 0,2 procent. De werkloosheid bleef in mei onveranderd op 11,1 procent van de beroepsbevolking.

3. Mogelijk opnieuw blokkades door Franse en Belgische boeren

Wegverkeer in Frankrijk en België moet vrijdag wederom rekening houden met acties van boze boeren, die demonstreren voor hogere prijzen voor hun producten. Al de hele week worden in Frankrijk snelwegen geblokkeerd. Later in de week volgden de Belgische boeren het Franse voorbeeld. Het is nog onduidelijk waar vrijdag blokkades te verwachten zijn, maar automobilisten wordt aangeraden de verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden.

Het weer

Vrijdag wisselen zonnige perioden en enkele wolkenvelden elkaar af. Bijna overal blijft het droog en het wordt 16 tot 20 graden. Zaterdag en zondag is het 20 tot 25 graden. Het blijft in het weekend droog en de zon schijnt vaak. Maandag kan het meer dan 30 graden worden, waarna in de nacht en dinsdag overdag buien verwacht worden.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie