Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Ajax in actie in derde voorronde Champions League

Ajax treft woensdag Rapid Wien in de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijd begint om 21.05 uur en wordt gespeeld in het Ernst Happel Stadion. Op deze plek won Ajax in 1995 de Champions League door een 1-0 zege op AC Milan in de finale. Ajax probeert de eerste Nederlandse club in vijf jaar te worden die via de voorrondes het hoofdtoernooi van het kampioenenbal bereikt. Vorig jaar strandde Feyenoord in de derde voorronde tegen Besiktas.
 
Het duel tussen Rapid Wien en Ajax wordt woensdag vanaf 20.30 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6.

2. Microsoft lanceert Windows 10

Microsoft introduceert woensdag Windows 10, een nieuwe versie van het populaire besturingssysteem. De nieuwste variant zal woensdag eerst beschikbaar zijn voor mensen die de testversie al hebben uitgeprobeerd. Andere gebruikers van Windows 7 en 8 kunnen later gratis updaten. In het najaar worden diverse nieuwe pc’s en tablets met Windows 10 verwacht. De belangrijkste wijzigingen: De terugkeer van het startmenu, een nieuwe browser en een slimme assistent.

3. Vincent van Gogh 125 jaar dood

Woensdag is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. De Nederlandse kunstschilder pleegde zelfmoord in Auvers-sur-Oise.  De Zonnenbloemen geldt wereldwijd als een van zijn bekendste werken. Op het Museumplein in Amsterdam wordt een portret van Van Gogh opgebouwd uit 50.000 dahlia's onthuld. 

Weer en verkeer

Woensdag vallen vooral in de ochtend weer forse buien, soms met onweer en hagel. 's Middags is het vaker droog, met soms zon. Het wordt rond 18 graden. Het waait nog steeds flink. Ook donderdag zijn er nog buien, maar daarna wordt het tamelijk zonnig, droog en warmer.

De regio midden heeft vanaf maandag ook bouwvakantie, waardoor het deze week op de weg nog rustiger is dan het de afgelopen weken al was. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie