Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Internationale troepen trainen in Oekraïne

In de West-Oekraïense stad Yavoriv werken zo'n achthonderd troepen van Oekraïne, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Polen, Roemenië, Bulgarije, Georgië en Litouwen een militaire training af.

De training werd aangekondigd naar aanleiding van de onrust in het oosten van Oekraïne tussen de Oekraïnse strijdkrachten en de separatisten. 

2. Schade zomerstorm bekend

Verzekeraars komen maandag met een raming van de schade na de zomerstorm van zaterdag. Door de zomerstorm die zaterdag over Nederland trok, zijn een dode en meerdere gewonden gevallen. 

Ook waren het weg- en treinverkeer ontregeld en is er veel schade ontstaan, voornamelijk door omgewaaide bomen en afgebroken takken. Zaterdagavond werd code rood opgeheven voor heel het land.

3. Obama ontmoet leiders Afrikaanse Unie

De Amerikaanse president Barack Obama ontmoet maandag in Ethiopië de leiders van de Afrikaanse Unie. Obama bracht de afgelopen drie dagen voor het eerst als president een bezoek aan Kenia, het geboorteland van zijn vader. 

4. Voormalig FIFA-bestuurder voor rechter om uitlevering

Voormalig FIFA-bestuurder Jack Warner verschijnt maandag opnieuw in de rechtbank in Trinidad en Tobago om uitlevering aan de Verenigde Staten. De 72-jarige Warner is voor een groot aantal misdrijven aangeklaagd, waaronder omkoping, corruptie en fraude.

De huidige politicus houdt vol onschuldig te zijn en zegt dat hij vier jaar geleden alles wat met voetbal te maken heeft achter zich heeft gelaten.

5. Criterium Boxmeer

Na de Tour de France worden door het hele land verschillende criteriums gereden. Het bal wordt traditiegetrouw geopend door Boxmeer, waar maandagavond onder anderen Robert Gesink, Daniël Teklehaimanot, Simon Geschke, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Wout Poels en Koen de Kort aan de start staan.

De wedstrijd van tachtig kilometer begint om 20.30 uur. Tour de France-winnaar Chris Froome rijdt één criterium: op 16 augustus in Etten-Leur.

En verder

- behandelt het gerechtshof in Leeuwarden de zaak tegen een ex-marinier die wordt verdacht van moord op zijn vrouw. De man is eerder vrijgesproken van moord, maar kreeg wel een veroordeling voor het gijzelen van zijn gezin. 

- komen de Turks Cypriotische en Grieks Cypriotische leiders bij elkaar voor door de Verenigde Naties gecontroleerde herenigingsgesprekken. 

Weer en verkeer

Het KNMI voorspelt voor maandag overdag nog veel bewolking met vrij veel buien en kans op onweer. Wel kan in de middag tussen de buien door de zon tevoorschijn komen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 19 graden.

De regio midden heeft vanaf maandag ook bouwvakantie, waardoor het maandag op de weg nog rustiger is dan het de afgelopen weken al was. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie