Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Laatste etappe Tour de France

Met de traditioneel vlakke etappe met aankomst op de Champs-Élysées eindigt zondagavond de 102e editie van de Ronde van Frankrijk. De renners starten om 16.15 uur waarna zij rond 19.15 uur voor het laatst de streep passeren in Parijs. Alle beslissingen zijn al gevallen. Chris Froome wint zonder ongelukken de gele trui. Het is de 41e keer dat de Tour eindigt op de Champs-Élysées. Recordwinnaar is Mark Cavendish met vier zeges.

Alle Tourklassementen

2. Nasleep zomerstorm

De zomerstorm die zaterdag over Nederland trok heeft flink wat schade opgeleverd, voornamelijk door omgewaaide bomen en takken. Mogelijk komen daar zondag meer details over naar buiten. Ook gingen zaterdag diverse festivals en evenementen niet door vanwege de storm; enkele worden zondag ingehaald. 

3. Verstappen aast op revanche in Grand Prix Hongarije

Max Verstappen tracht zondag voor de derde keer dit seizoen in de punten te belanden in de Formule 1. De 17-jarige coureur van Toro Rosso, die van de negende plaats vertrekt, mikt op de Hungaroring sowieso op revanche nadat hij drie weken geleden uitviel in de beginfase van de Britse Grand Prix. Vorig jaar ging de zege in Hongarije verrassend naar Red Bull Racing-coureur Daniel Ricciardo. De race gaat om 14.00 uur van start.

En verder

- Is het de laatste dag van de Tilburgse kermis.

- En hervat Kate Middleton haar koninklijke verplichtingen sinds ze in mei bevallen is van prinses Charlotte. Samen met haar echtgenoot prins William gaat ze naar America's Cup World Series in Portsmouth.

Weer

Na de zomerstorm die zaterdag over Nederland trok, wordt het komende nacht weer wat rustiger. De regen trekt oostwaarts weg waarna het vanuit het westen opklaart en de wind verder afneemt. Zondag schijnt eerst de zon geregeld, met in het noorden 's middags een bui. Het wordt 19 tot 21 graden. Tegen de avond gaat het vanuit het zuiden regenen. Ook maandag is het wisselvallig met kans op onweer.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie