Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Tour-peloton finisht op Alpe d'Huez

De laatste beslissingen vallen zaterdag in de Tour de France, wanneer het peloton finisht op Alpe d'Huez. De twintigste etappe telt slechts 110 kilometer. Voorafgaand aan de fameuze slotklim hoeven de renners alleen de Col de la Croix de Fer te bedwingen.

Op de aanvankelijke route lagen nog de Télégraphe en Galibier, maar door instortingsgevaar van een tunnel zijn deze zware cols geschrapt.

De aankomst is waarschijnlijk al rond 16.30 uur. In het verleden won acht keer een Nederlander op Alpe d'Huez.

2. Mogelijk zomerstorm

Meteorologen van weeronline.nl verwachten zaterdag een zomerstorm. Een zomerstorm komt slechts een keer in de vijf jaar voor. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen, het IJsselmeergebied en de Waddeneilanden.

Vooral de kustprovincies krijgen te maken met zware windstoten van 80 tot 90 km per uur. Aan het einde van de ochtend is eerst de zuidwestkust aan de beurt. In de loop van de middag verplaatst de storm zich naar de noordelijke kustprovincies en het IJsselmeergebied.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie

3. Gay Pride barst los

De Amsterdam Gay Pride barst vanaf zaterdag weer los. De twintigste editie van het evenement draait dit jaar om delen. "Deel de liefde, houd van de verschillen'', luidt het motto.

Naar verwachting honderdduizenden bezoekers zijn de komende negen dagen te vinden op de ongeveer 160 evenementen in de stad. Hoogtepunt is, zoals elk jaar, de botenparade op zaterdag 1 augustus.

4. Kwalificatie Grand Prix Hongarije

Max Verstappen probeert zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije een zo goed mogelijke plaats op de startgrid te veroveren. De 17-jarige coureur van Toro Rosso kwam drie weken geleden in Groot-Brittannië niet verder dan de dertiende startpositie.

Om de pole position zullen waarschijnlijk de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg strijden. De kwalificatie begint om 14.00 uur en wordt voorafgegaan door de derde vrije training die om 11.00 uur van start gaat.

5. Loting WK-voorronde

In het Konstantin Palace in Sint-Petersburg vindt zaterdag de loting voor de voorronde van het WK 2018 in Rusland plaats. Het Nederlands elftal is in de Europese zone een van de groepshoofden. Oranje kan echter wel stuiten op landen als Frankrijk en Italië.

Nederland speelt zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijden pas in het najaar van 2016. Ook het Curaçao van bondscoach Patrick Kluivert neemt deel aan de loting.

En verder:

- beslist de organisatie van de Zomercarnaval Straatparade in Rotterdam, gezien het verwachte slechte weer, of het evenement zaterdag doorgaat.