Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Laatste dag Vierdaagse: intocht op Via Gladiola

De vierde en laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse is traditiegetrouw de dag van de Gladiolen en van de intocht op de Via Gladiola. De wandelaars krijgen de gladiolen uitgereikt als teken van kracht en overwinning. Net als de afgelopen dagen verzorgt NU.nl weer een livestream met beelden van onze verslaggever, andere lopers en toeschouwers.

Bekijk hier de routeVierdaagse dossier

2. Lastig parcours in Tour

De negentiende etappe van de Tour de France finisht op de beklimming van La Toussuire, een col van liefst 18 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6. Het parcours is extreem lastig met al na enkele kilometers de beklimming van de Col du Chaussy. Renners die hier moeten afhaken, zullen alle zeilen moeten bijzetten om op tijd binnen te komen. In totaal moet er donderdag liefst 61,5 kilometer worden geklommen. De verwachte aankomst is pas om 17.45 uur.

Alle klassementen van de Tour

3. Cijfers over online winkelen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt om 14.00 uur nieuwe cijfers bekend over het online koopgedrag van Nederlanders in 2014. Het CBS zal cijfers delen over hoe vaak Nederlanders online winkelen en zal ook bekendmaken hoe vaak dat via een mobiel apparaat gebeurt.

In 2013 winkelde 83 procent van de internetgebruikers online. Op internet wordt vooral kleding gekocht. Ook het boeken van vakanties is populair.

4. Festival Zwarte Cross begint

Het muziek- en motorfestival in Lichtenvoorde, in de Achterhoek, duurt tot en met zondag. De camping stroomde donderdag al vol. Op vrijdag zijn er optredens van onder anderen Anouk, John Coffee, Mr. Polska en Bert Wagendorp. Vorig jaar trok het evenement 185.000 bezoekers.

En verder:

- In Burundi zijn senaatsverkiezingen, enkele dagen na de omstreden presidentsverkiezingen.

- Het drama op de Loveparade in het Duitse Duisburg is precies vijf jaar geleden; door massapaniek kwamen daar 21 mensen om het leven. 

- En de Amerikaanse president Barack Obama bezoekt Kenia voor een internationale top voor ondernemers. Het is de eerste keer dat hij het geboorteland van zijn vader bezoekt als president.

Weer en verkeer

Vrijdag is het rustig weer met opnieuw zonnige perioden. Met 22 tot 25 graden is het iets warmer dan donderdag. Later op de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe, in de avond en nacht gevolgd door regen.

Vanwege de zomervakantie worden er geen problemen verwacht tijdens de ochtendspits. Wel verwacht de ANWB in de middag files door vakantieverkeer op de A2 bij Eindhoven en Maastricht. Ook zorgt de intocht van de Vierdaagse voor drukte rond Nijmegen.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie