Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Tour gaat in Alpen beslissende fase in

De beslissende fase van de 102e editie van de Ronde van Frankrijk breekt aan. De coureurs krijgen vanaf woensdag liefst vier etappes door de Alpen voor de kiezen. Woensdag ligt de aankomst op Pra-Loup, na een rit van 161 kilometer. Het belangrijkste obstakel lijkt de beklimming van de Col d’Allos en vooral de afdaling daarvan. Afgelopen maand won Romain Bardet een kopie van deze etappe in het Criterium du Dauphiné. Robert Gesink en Bauke Mollema beginnen als nummer zeven en negen aan de zeventiende rit.

2. Grieks parlement behandelt eisen geldschieters

Het Griekse kabinet moet woensdag nog twee maatregelen door het parlement loodsen. Deze maatregelen zijn onderdeel van de eisen waar Griekenland volgens de geldschieters aan moet voldoen in ruil voor een derde noodpakket.

Zo moet Athene verbeteringen van het rechtssysteem in wetgeving omzetten, zodat gerechtelijke procedures sneller gaan en de kosten worden beperkt. Daarnaast moet het Europese regels over het redden van banken omzetten in nationale wetgeving.

3. Dag 2 van de Nijmeegse Vierdaagse

De tweede dag is 'de dag van Wijchen'. Net als dinsdag doet NU.nl ook vandaag weer verslag van de Vierdaagse middels een livestream met beelden van lopers en toeschouwers.

Bekijk hier de routeVierdaagse dossier

4. Verdachte terrorisme voor de rechter

In de rechtbank in Rotterdam dient de zaak tegen Burcu T. Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel geëist tegen de 29-jarige vrouw die ervan wordt verdacht terrorisme te hebben gefinancierd, met een aantal betalingen aan een tussenpersoon in Turkije van in totaal zo'n 2.000 euro.

5. WK robotvoetbal

Dinsdagnacht vond de halve finale van het WK robotvoetbal in China plaats. Het Nederlandse team van de Technische Universiteit Eindhoven won van de Chinese afvaardiging en haalde de finale, die woensdagochtend om 9.00 uur wordt gespeeld.

Vorig jaar werd de Technische Universiteit Eindhoven wereldkampioen, in 2013 werd het Nederlandse team tweede.

6. Overlast protesterende boeren Frankrijk

Vakantiegangers worden gewaarschuwd voor protesten van boeren in Frankrijk. Daar zullen ze de A1 tussen Lille en Parijs gaan blokkeren, een belangrijke route voor Nederlandse vakantiegangers. De boeren zijn boos omdat het huidige prijzenbeleid hen verlies laat lijden op hun vee. Ze blokkeren de wegen met brandende banden, tractoren en hooibalen.

En verder:

- Herdenkt Noorwegen de aanslagen die Anders Breivik precies vier jaar geleden pleegde in Oslo en op Utoya, waarbij 77 mensen omkwamen. In de hoofdstad wordt een omstreden expositie met zijn spullen geopend.

- Wordt de Britse prins George twee jaar. Er wordt een speciale munt uitgebracht voor de verjaardag van de oudste zoon van William en Kate.

Weer en verkeer

Woensdag overdag trekken de wolkenvelden in het noorden weg en verder is het tamelijk zonnig. Het blijft droog en het wordt rond 22 graden, bij een matige westelijke wind, kracht 3 of 4. Donderdag is er opnieuw geregeld zon, bij 20 tot 23 graden.

Vanwege de zomervakantie wordt in Nederland geen ochtendspits verwacht. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie