Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Start Nijmeegse Vierdaagse

Dinsdagochtend vroeg begint de 99e editie van het grootste wandelevenement ter wereld met 'de dag van Elst'. Op ons speciale Vierdaagse dossier vindt u het laatste nieuws, beeld, kaarten en weerbericht. Er is vandaag ook een livestream op de voorpagina; met beelden van een deelnemende verslaggever van NU.nl en andere lopers en toeschouwers.

2. Verkiezingen Burundi

Dinsdag zijn de omstreden presidentsverkiezingen in Burundi. In het Afrikaanse land heerst grote onrust sinds zittend president Pierre Nkurunziza in april aankondigde voor een derde ambtstermijn te willen gaan. Dat is in strijd met de grondwet.

3. Cijfers huizenprijzen

Om 09.30 uur maken het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster bekend hoe de prijzen van bestaande koopwoningen zich in juni en het tweede kwartaal van dit jaar hebben ontwikkeld. In het eerste kwartaal van 2015 was nog sprake van een stijging van de huizenprijzen in alle provincies ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Dat was voor de eerste keer sinds het het vierde kwartaal van 2008.  

4. Bart van U. voor de rechter

In de rechtbank in Rotterdam dient een pro-formazitting in de zaak tegen Bart van U. Hij wordt verdacht van de moord op zijn zus op 10 januari 2015. In een volgende zitting, vermoedelijk in september, wordt Van U. ook gedagvaard voor zijn betrokkenheid bij de dood van voormalig minister Els Borst, zo werd vorige week bekend.

5. Iraans parlement bespreekt historisch atoomakkoord

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif licht het parlement in over de deal die het land vorige week sloot met zes wereldmachten over afbouwing van het Iraanse atoomprogramma. Op dezelfde dag heeft de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter tijdens zijn bezoek aan Israël een ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu. Carter zal daar tekst en uitleg geven over de deal, waar Netanyahu met ontzetting op heeft gereageerd. 

6. Kwartaalcijfers Apple en Microsoft

Dinsdagavond presenteren zowel Microsoft als Apple hun tweedekwartaalcijfers. Voor Apple is het het eerste volle kwartaal waarin de Apple Watch beschikbaar was, maar waarschijnlijk worden er geen verkoopcijfers bekendgemaakt. Wel zal Apple de verkoopcijfers van de iPhone en iPad delen. De iPad zakt waarschijnlijk verder terug naar het laagste niveau in zo'n vier jaar.

Microsoft deelt de cijfers over het complete gebroken boekjaar 2015. Volgende week lanceert het bedrijf Windows 10 en onlangs werd een herstructurering aangekondigd waardoor duizenden banen zullen verdwijnen en Microsoft een afschrijving van 7,6 miljard dollar moest doen. De kwartaalcijfers zullen waarschijnlijk in teken staan van die veranderingen.

En verder:

- Geniet de Tour de France-karavaan van de tweede en laatste rustdag. Er zijn verschillende persconferenties, waaronder één van Chris Froome, die overtuigend het algemeen klassement aanvoert. Na dinsdag volgen vier zware etappes door de Alpen.

- Volgt de uitspraak in het hoger beroep tegen tegen de 42-jarige Utrechter Mark van D., voor de dubbele moord op zijn vriendin Vivica Spong (31) en haar ongeboren zoontje Julian. De eis is twintig jaar cel.

- En viert België de Nationale Onafhankelijkheidsdag. 

Weer en verkeer

Dinsdag overdag is het eerst nog bewolkt, met in het oosten en zuidoosten wat regen. Later wordt het overal droog en breekt de zon door. Het wordt 20 tot 25 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig, windkracht 3 tot 5.

De ANWB verwacht vanwege de zomervakantie geen ochtendspits, wel zal er rond Nijmegen wat drukte zijn vanwege de Vierdaagse.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie