Wat gaat er zondag ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Sprinters aan zet in Tour de France

De sprinters zijn zondag mogelijk weer aan zet in de Ronde van Frankrijk. De vijftiende etappe voert het peloton immers over een grotendeels vlak parcours van Mende naar Valence.

Zeker in de slotfase krijgen de renners niet te maken met steile wegen. Het is pas de tweede keer dat Valence een aankomst in de Tour organiseert. In 1996 triomfeerde de Colombiaan Chepe Gonzalez in deze Zuid-Franse plaats.

2. Zoon Khadaffi voor de rechter

D 41-jarige zoon van de voormalige Libische dictator Muammar Khadaffi, staat zondag in Tripoli voor de rechter. Hij is aangeklaagd voor moord. De derde zoon van Khadaffi, die zelf een korte loopbaan als voetballer had in Italië, is vermeend betrokken bij de verdwijning van de Libische sterspeler en voetbalcommentator Bashir al-Riani.

3. Feyenoord houdt open dag

Feyenoord houdt zondag de jaarlijkse open dag in en rond De Kuip. Hoogtepunt van deze dag is altijd de helikopter met aanwinst die op het veld landt.

Deze keer zal de meeste aandacht ongetwijfeld uitgaan naar Dirk Kuijt, die na een verblijf van negen jaar in het buitenland is teruggekeerd bij Feyenoord. De Rotterdammers openen het eredivisieseizoen over drie weken met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Weer

In de nacht en vooral zondagochtend regent het op sommige plaatsen. Het koelt vannacht af tot 14 graden. Morgenmiddag wordt het opnieuw 20 tot 25 graden en dan trekt de westelijke wind aan tot kracht 5 of 6 aan zee.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie