Wat gaat er zaterdag ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Verraderlijke rit in Tour de France

In de veertiende etappe van de Ronde van Frankrijk zullen de klassementsrenners op hun qui-vive moeten zijn. De aankomst ligt in Mende, na een korte maar steile klim van de tweede categorie. Vijf jaar geleden ontstonden er bij dezelfde aankomst tijdverschillen tussen de favorieten. De veertiende rit telt 178,5 kilometer en eindigt omstreeks 17.00 uur. Het is de vierde keer dat een Tour de France-etappe finisht in Mende.

2. Opnieuw veel vakantieverkeer verwacht

Vakantiegangers moeten dit weekeinde opnieuw rekening houden met behoorlijke files en vertragingen in en op weg naar Frankrijk, Duitsland en de Alpenlanden. In Nederland begint vrijdag de zomervakantie in de regio zuid en de bouwvakvakantie in de regio noord. De VID verwacht geen grote uittocht, wel files verspreid over de hele dag. 

3. Pier in Scheveningen open voor publiek

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag om 10.00 uur weer deels open voor het publiek. De Pier werd vorig jaar gesloten, omdat de eigenaar failliet was gegaan en na jaren van achterstallig onderhoud de veiligheid van bezoekers niet meer was gegarandeerd. Publiek kan nu weer terecht op onder meer het gerenoveerde bovendek en de toren. Er wordt nog steeds gebouwd, dus nog niet alles is toegankelijk. De komende weken kunnen maximaal achthonderd mensen tegelijkertijd op De Pier.

4. Davis Cup-dubbel

Nederland en Oostenrijk strijden in Kitzbühel om een ticket voor de play-offronde in de Davis Cup. Na één dag staat het 1-0 in het voordeel van Oranje dankzij een verrassende zege van Thiemo de Bakker op Dominic Thiem. De partij van Robin Haase werd gestaakt vanwege regen en wordt zaterdag om 12.00 uur hervat. Ook staat het dubbelspel op het programma, waarin Jean-Julien Rojer aantreedt met Jesse Huta Galung of Haase. Wie het eerst drie partijen wint, speelt nog een wedstrijd om een plek in de wereldgroep.

En verder:

- Beginnen in Nijmegen de Vierdaagse feesten. De 99e editie van de wandeltocht start dinsdag.

- En sluit de laatste C1000-winkel de deuren, na de overname door Jumbo.

Weer

Zaterdagochtend is het droog en trekken de wolkenvelden oostwaarts weg. Vanuit het westen wordt het vrij zonnig bij maxima van 19 tot 25 graden. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4, uit zuidwest tot west. Op de Wadden staat soms windkracht 5.

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie