Dinsdag heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) het onderzoeksrapport over MH17 gepresenteerd. Bekijk de meest ingrijpende beelden van de ramp en de nasleep. 

Vlucht MH17 vertrekt donderdag 17 juli 2014 kort na het middaguur vanuit Schiphol met bestemming Kuala Lumpur. In de namiddag, rond 17.00 uur, dringt in Nederland het nieuws door dat de Boeing 777 is neergestort in het oosten van Oekraïne.

In rouw

De dood van steeds meer Nederlanders wordt bevestigd. Het land is in rouw.

Lichamen

Separatisten slepen met lichamen van slachtoffers, meldt de Oekraïense regering. Nederland is "furieus", zegt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, die is afgereisd naar het land. 

Ceremonie

Na een ceremonie in Charkov op woensdag 23 juli vertrekken de eerste twee vliegtuigen met veertig kisten richting Eindhoven. 

Tegengehouden

De OVV, Nederlandse onderzoekers en marechaussees krijgen keer op keer geen toegang tot het rampgebied. Ze worden door de separatisten tegengehouden. In het gebied wordt gevochten. 

Op de rampplek

Het repatriëringsteam bereikt 1 augustus eindelijk de rampplek in het oosten van Oekraïne. 

Bloemenzee

De bloemenzee die na de vliegramp in Oekraïne ontstond bij vertrekhal 3 op Schiphol, wordt daar weggehaald en naar een nieuwe plek gebracht.

Herdenking

Bij de Nationale Herdenking in de RAI in Amsterdam op 10 november stonden 1.600 nabestaanden en genodigden stil bij de dood van de 298 passagiers. 

Berging

16 november begint een Nederlands team van bergingswerkers met de berging van wrakstukken van het toestel.

Wrakstukken

Nabestaanden van de slachtoffers van de ramp krijgen in maart de mogelijkheid een kijkje nemen bij de wrakstukken van het toestel op de vliegbasis Gilze-Rijen.

Laatste zeven kisten

Op 2 mei van dit jaar komen de laatste zeven kisten met stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen aan in Nederland op het vliegveld van Eindhoven. Net als de vorige keren vond er een ceremonie plaats.

Laatste keer gezocht

Deze zomer wordt er voor de laatste keer gezocht naar stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers bij het gebied waar toestel MH17 is neergestort. Dat was de afgelopen maanden niet mogelijk vanwege hevige gevechten en het winterweer.

Een jaar later

Knuffels op de burnsite in Grabovo. Vrijdag 17 juli 2015 is de vliegramp met vlucht MH17precies een jaar geleden.

Beeld: ANP/AFP

Bekijk de gebeurtenissen rond de ramp in 60 seconden:

In 60 seconden: De MH17-ramp
In 60 seconden: De MH17-ramp

Animatie door in60seconds