Wat gaat er donderdag ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Kamer debatteert over akkoord met Griekenland

De Tweede Kamer debatteert donderdagmiddag over het akkoord dat de eurolanden maandag hebben bereikt met Griekenland. Het is de tweede keer dat de Kamer deze zomer van reces terugkeert om over Griekenland te praten. Voor het debat stuurt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën nog een brief naar de Kamer over de laatste ontwikkelingen. Het overleg van de Kamercommissies Financiën en Europese Zaken met Dijsselbloem staat gepland voor 13.00 uur tot 16.00 uur.

2. Tour rijdt koninginnenrit in de Pyreneeën

Het Tourpeloton is donderdag toe aan de derde bergetappe op rij. De koninginnenrit in de Pyreneeën leidt het peloton via drie zware cols naar de aankomst op Plateau de Beille. In totaal moet er donderdag liefst 47,1 kilometer worden geklommen. Na vijftig kilometer doemt de Col de Portet-d’Aspet op, waarna het de hele dag op en af gaat. Omdat de twaalfde rit liefst 195 kilometer telt, gaan de renners al om 11.15 uur van start. Als de coureurs zich aan het tijdschema houden, finisht de ritwinnaar even voor 17.00 uur.

3. Eurostat publiceert nieuwe Europese inflatiecijfers

Eurostat maakt donderdagochtend om 11.00 uur bekend hoe de inflatie zich in juli heeft ontwikkeld. In juni lagen de consumentenprijzen nog 0,2 procent lager dan in dezelfde maand in 2014. Sinds februari 2013 ligt de inflatie al onder het peil van ongeveer 2 procent dat door de Europese Centrale Bank wordt nagestreefd.

4. CBS komt met cijfers over Nederlandse arbeidsmarkt

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert donderdag verschillende gegevens over de Nederlandse arbeidsmarkt. Zo maakt het CBS om 09.30 uur bekend hoe de arbeidsmarkt er in juni voor stond, en om 10.00 uur gegevens over de gewenste arbeidsduur van werklozen over het eerste kwartaal van 2015. Daarnaast maakt het statistiekbureau om 10.30 uur de resultaten van de Zelfstandigen Enquête Arbeidsomstandigheden 2014-2015 bekend.

En verder:

Slaat golfer Joost Luiten donderdag af op het Brits Open, een van de belangrijkste golftoernooien van het jaar. De Bleiswijker komt al vanaf 8.16 uur Nederlandse tijd in actie. Afgelopen jaar miste Luiten de cut op de derde 'major' van het seizoen.

Weer en verkeer

Donderdag zijn er vooral in het noorden nog wolkenvelden. Daar wordt het 20 tot 22 graden. Elders schijnt de zon geregeld en stijgt het kwik naar 24 tot 27 graden. In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend trekken enkele regen- en onweersbuien over het land. Daarna wordt het zonnig. Bij een stevige wind wordt het 21 tot 28 graden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor donderdagochtend nauwelijks verkeersdrukte. Net als het noorden heeft ook de regio Midden vakantie. Alleen het zuiden viert nog geen vakantie, waardoor daar nog enkele files kunnen ontstaan. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie