Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 juli 2015.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Grieks parlement moet instemmen met hervormingen en bezuinigingen

Het Griekse parlement heeft tot woensdag einde dag om in te stemmen met de hervormingen en bezuinigingen die gelden als voorwaarden voor verdere onderhandelingen over nieuwe financiële steun van in totaal ruim 80 miljard euro. Het Griekse parlement moet woensdag instemmen met onder meer een nieuw btw-stelsel, hervormingen voor het pensioenstelsel en tal van bezuinigingen. Dan zijn er nog een aantal andere bepalingen waar het parlement uiterlijk 22 juli zijn goedkeuring aan moet geven.

Het belooft een pittig karwei te worden voor de Griekse premier Alexis Tsipras. Zo zal de premier alle zeilen moeten bijzetten om zijn eigen partij achter het akkoord te krijgen. Toch is er ook steun voor de plannen. Een van de grootste oppositiepartijen heeft aangegeven het voorstel te steunen.

2. Tourrenners bedwingen Tourmalet

De Tourmalet is het belangrijkste obstakel in de elfde etappe van de Tour de France. De aankomst van de tweede Pyreneeën-rit ligt in Cauterets, na een beklimming van de derde categorie. Ondanks de Tourmalet en de Aspin op het parcours is het de vraag of er woensdag grote verschillen zullen ontstaan tussen de favorieten. Wellicht zijn ze de toppers al bezig met de zware rit van donderdag, wanneer er op Plateau de Beille wordt gefinisht.

3. Uitspraak tegen Arnhemse drugsbende

Woensdag is de uitspraak in de rechtszaak tegen een Arnhemse drugsbende. Tegen de verdachten is twee keer zes en één keer zeven jaar cel geëist. Volgens het OM produceerden de verdachten xtc en speed en lsd en 2cb volgens eigen verbeterde recepturen en ruilden ze lsd voor cocaïne. Ze hadden ook een manier om coke op te lossen en in mondwaterflessen wereldwijd te verzenden.

Weer en verkeer

Woensdag is het weer grotendeels bewolkt en kan er een bui vallen. soms schijnt even de zon. Verder stroomt warmere lucht het land in. Het wordt 20 tot 24 graden, bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. Donderdag en vrijdag zijn er flinke perioden met zon en wordt het nog warmer, in het binnenland tot 30 graden.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor woensdagochtend nauwelijks verkeersdrukte. Net als het noorden heeft ook de regio Midden vakantie. Alleen het zuiden viert nog geen vakantie, waardoor daar nog enkele files kunnen ontstaan. 

Bekijk het complete weerbericht, de actuele situatie op de weg en treininformatie